Ελλάδα|05.12.2018 19:54

Καβάλα: Φίλος του 18χρονου ο άνθρωπος που τον πυροβόλησε στο στήθος

Newsroom

Στο φιλικό περιβάλλον του θύματος εντοπίζουν οι αστυνομικές αρχές τον δράστη της δολοφονίας 18χρονου Αλβανού που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στην πόλη της Καβάλας. Πληροφορίες που διέρρεαν χθες, 24 ώρες μετά από το έγκλημα, μιλούσαν για ομολογία ενός ομοεθνούς και φίλου του θύματος, επίσης 18 ετών, χωρίς ωστόσο να επιβεβαιώνονται επίσημα από την αστυνομία.

Ο Μ.Ι. βρέθηκε νεκρός με μια σφαίρα στο στήθος στις 10 το βράδυ της Τρίτης στην οδό Σωκράτους, πίσω από την Δημοτική Αγορά της Καβάλας, από περίοικους που άκουσαν τον πυροβολισμό και πήγαν να δουν τι είχε συμβεί. Πάνω του βρέθηκαν στοιχεία που βοήθησαν στην άμεση ταυτοποίησή του, καθώς και το χρηματικό ποσό των 170 ευρώ, γεγονός που απέκλεισε τη ληστεία από πιθανό κίνητρο.

Η κινητοποίηση των αστυνομικών ήταν ταχύτατη, με μπλόκα που στήθηκαν στις εξόδους της πόλης προς την Εγνατία και την παλιά εθνική οδό. Έγιναν αρκετές προσαγωγές, μεταξύ των οποίων και ενός 18χρονου, που βρισκόταν μαζί με το θύμα και άλλα δύο – τρία άτομα σε κατάστημα της Καβάλας το ίδιο απόγευμα. Πληροφορίες ανέφεραν πως έπειτα από πολύωρη ανάκριση ο τελευταίος ομολόγησε πως πυροβόλησε τον φίλο του, έπειτα από λογομαχία για άγνωστο λόγο.

Ο άτυχος νεαρός είχε γεννηθεί και μεγαλώσει στην Καβάλα, από γονείς Αλβανούς μετανάστες και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στη γειτονιά, ενώ ήταν και ποδοσφαιριστής ομάδας που αγωνίζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΠΣ.

Καβάλα