Ελλάδα|05.12.2018 22:40

Αλέξης Γρηγορόπουλος: «Φρούριο» η Αθήνα με 5.000 αστυνομικούς στο πόδι

Newsroom

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και έκτακτα μέτρα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη για την επέτειο θανάτου του Αλέξη Γρηγορόπουλου. Οι Αρχές για ακόμα μια φορά αναμένεται να μετατρέψουν σε «φρούριο» το κέντρο της Αθήνας με δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη περιοχή των Εξαρχείων αλλά και στις συγκεντρώσεις μνήμης που θα πραγματοποιηθούν την Πέμπτη (5/12).

Η Ελληνική αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή, ενώ στα μέτρα που θα ληφθούν στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας, πρόκειται, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, να συμμετέχουν, όπως άλλωστε και στην επέτειο του Πολυτεχνείου, περισσότεροι από 5.000 αστυνομικοί.

Τα μέτρα ασφαλείας για την επέτειο Γρηγορόπουλου που θα εφαρμοστούν θα είναι ανάλογα με αυτά στο Πολυτεχνείο, ενώ θα υπάρχουν αυξημένες αστυνομικές δυνάμεις σε αστυνομικά τμήματα και κτίρια, όπου στεγάζονται κρατικές υπηρεσίες.

Παράλληλα, πολλοί «μυστικοί» αστυνομικοί θα βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του Εξαρχείων και του Πολυτεχνείου, που θα παρατηρούν κινήσεις διαφόρων ατόμων και ειδικότερα έξω από κτίρια που τελούν από κατάληψη. Η αστυνομία εκτιμά ότι οι συγκεκριμένοι χώροι είναι πιθανό να αποτελέσουν ορμητήριο για διάφορες επιθέσεις.

Επίσης, συνεχείς πτήσεις πάνω από την ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας θα πραγματοποιούν το ελικόπτερο της Αστυνομίας, καθώς και τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, τα γνωστά «drones».

Κλειστή η Νομική Σχολή Αθηνών

Κλειστή θα παραμείνει σήμερα και αύριο Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου η Νομική Σχολή Αθηνών, με απόφαση της Διοίκησης. Η απόφαση αυτή πάρθηκε υπό τον φόβο επεισοδίων με αφορμή την επέτειο δολοφονίας του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

Όμως στις 13:00 το μεσημέρι ομάδα ατόμων ανακοίνωσε σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ότι έσπασε το lock-out.

Ωστόσο ομάδα ατόμων, κατά τη 1μμ, όπως ανακοίνωσε σε ανάρτηση της σε γνωστή ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου, προχώρησε σε σπάσιμο του lock-out πραγματοποιώντας μικροφωνική με αφορμή τη δολοφονία του Αλβανού εργάτη στην Κέρκυρα, την υπόθεση της δολοφονίας του Ζακ Κωστόπουλου, την δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας στην Κέρκυρα και τις αυριανές πορείες.

Φόβοι για μιμητισμό με τα «Κίτρινα Γιλέκα»

Λόγω των τελευταίων γεγονότων στο Παρίσι, με τα εκτεταμένα επεισόδια και το «αντάρτικο» κατά του Προέδρου Μακρόν, οι ελληνικές Αρχές φοβούνται μήπως αυτά τα γεγονότα μιμηθούν αντίστοιχες ομάδες στην Ελλάδα, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν τα γεγονότα της Γαλλίας ως παράδειγμα.

Επίσης πονοκέφαλος για τις Αρχές συνεχίζουν να είναι οι «ενεργές καταλήψεις» σε πολλά σχολεία της Ελλάδα για το Μακεδονικό που θα μπορούσαν να πυροδοτήσουν περαιτέρω ένταση.

Ορμητήριο για ακόμα μια φορά το Πολυτεχνείο

Οι αστυνομικές δυνάμεις θεωρούν δεδομένο πως για ακόμα μια φορά ο χώρος του Πολυτεχνείου αλλά και γύρο από αυτό θα μετατραπεί σε ορμητήριο των κουκουλοφόρων, όπως έγινε και για την επέτειο της 17ης Νοεμβρίου.

Για να περιοριστούν οι κουκουλοφόροι οι Αρχές θα προσπαθήσουν για ακόμα μια φορά να εντοπίσουν τα σημεία όπου μπορεί οι κουκουλοφόροι να κρύβουν πολεμοφόδια όπως μολότοφ, πέτρες, βεγγαλικά, σφυριά, γύρω από το κτίριο του Πολυτεχνείου αλλά και των Εξαρχείων.

Γρηγορόπουλος επεισόδιαΑλέξης ΓρηγορόπουλοςΓρηγορόπουλος επέτειος