Ελλάδα|04.02.2020 19:49

Πάνω από 2.000 τόνοι απορριμμάτων απομακρύνθηκαν από την Χάλκη

Newsroom

Πάνω από 2.000 τόνους σκουπιδιών απομακρύνθηκαν από την Χάλκη καταργώντας ουσιαστικά μια μικρή χωματερή, η οποία υπήρχε στο σημείο εδώ και επτά χρόνια εμποδίζοντας μεταξύ άλλων τις αεροδιακομιδές ασθενών.

Συγκεκριμένα, με πρωτοβουλία του Γενικού Γραμματέα Διαχείρισης Αποβλήτων, Μανώλη Γραφάκου και σε συντονισμό με τη δημοτική αρχή της νήσου Χάλκης, απομακρύνθηκαν επιτυχώς πάνω από 2.000 τόνοι σύμμεικτων απορριμμάτων στη θέση Ελικοδρόμιο.

Με τον καθαρισμό της περιοχής στη Χάλκη που βρίσκεται δίπλα στο ελικοδρόμιο του νησιού, πλέον μπορούν να γίνονται ανεμπόδιστα οι έκτακτες πτήσεις διακομιδής ασθενών.

Ο δήμαρχος του νησιού, Βαγγέλης Φραγκάκης εκ μέρους των 200 μονίμων κατοίκων του νησιού ευχαρίστησε προσωπικά την ηγεσία του υπουργείου, ενώ από την πλευρά του ο κ. Γραφάκος επεσήμανε ότι «τα καταφέραμε και στη Χάλκη, διότι δώσαμε λύση σε ένα σημαντικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε το νησί με τα απορρίμματά του. Η απομάκρυνση πάνω από 2.000 τόνους σύμμεικτων απορριμμάτων είναι το αποτέλεσμα της αποτελεσματικής συνεργασίας μας με τη δημοτική αρχή του νησιού. Συνεχίζουμε τις προσπάθειες σε όλη τη χώρα».