Ελλάδα|06.02.2020 12:04

Παγετός και γρίπη κράτησαν και σήμερα κλειστά πολλά σχολεία

Newsroom

Οι πολύ χαμηλές Θερμοκρασίες, ο παγετός, αλλά και η εποχική γρίπη έχουν ως αποτέλεσμα σε πολλές περιοχές της χώρας σχολεία, κυρίως Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, να παραμένουν και σήμερα κλειστά, ενώ κάποια άλλα ξεκίνησαν τη λειτουργία τους μία ώρα αργότερα.
Αρκετά από τα κλειστά σχολεία βρίσκονται σε δήμους της Αττικής, όπου δε γίνονται μαθήματα λόγω των πολλών κρουσμάτων εποχικής γρίπης. Ειδκότερα:
Μοσχάτο – Ταύρος
Κλειστά παρέμειναν και σήμερα το 2ο Δημοτικό Σχολείο Ταύρου και το 2ο Νηπιαγωγείο Ταύρου λόγω απουσίας των μαθητών σε ποσοστό που υπερβαίνει το 33%.
Δήμος Αγίου Δημητρίου
Εξαιτίας των ιώσεων και της συνεπαγόμενης απουσίας πολλών μαθητών κλειστά παρέμειναν και σήμερα τα εξής σχολεία και τμήματα: 1ο Δημοτικό Σχολείο Αγίου Δημητρίου, 3ο Νηπιαγωγείο, το τμήμα Β2 του 1ου Δημοτικού Σχολείου, τα τμήματα Α2, Β΄ και Δ΄ του 11ου Δημοτικού Σχολείου, τα τμήματα ΣΤ1 και Ε2 του 13ου Δημοτικού Σχολείου, τα τμήματα Δ1, Δ2 και ΣΤ3 του 20ου Δημοτικού Σχολείου και το τμήμα Α1 του 1ου Γυμνασίου. Επίσης, δε λειτούργησαν τα 8ο Νηπιαγωγείο, το 10ο Δημοτικό Σχολείο  και τα εξής τμήματα: 
•    Α1, Γ1, Ε1, ΣΤ1 και ΣΤ3 του 7ου Δημοτικού Σχολείου, 
•    ΣΤ στο 11ο Δημοτικό Σχολείο
•    Ε1 στο 13ο Δημοτικό Σχολείο
•    ΣΤ στο 14ο Δημοτικό Σχολείο
•    Β στο 15ο Δημοτικό Σχολείο
•    Ε1 και ΣΤ1  στο 20ο Δημοτικό Σχολείο
•    ΣΤ3 στο 21ο Δημοτικό Σχολείο
•    Κ2 και Μ2 στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο
•    Γ1 στο 2ο Γυμνάσιο
•    Γ1 και Γ2 στο 6ο Γυμνάσιο
•    Α2 στο 1ο Γενικό Λύκειο
Δήμος Νέας Φιλαδέλφειας – Νέας Χαλκηδόνας
Κλειστά παρέμειναν και σήμερα τα 5ο, 7ο, 8ο και 9ο Νηπιαγωγεία Νέας Φιλαδέλφειας λόγω της απουσίας μεγάλου αριθμού μαθητών.
Δήμος Κορυδαλλού
Δε λειτούργησαν το 1ο Ειδικό Δημοτικό και 1ο Ειδικό Νηπιαγωγείο Κορυδαλλού.
Δήμος Δάφνης – Υμηττού
Δεν έγιναν μαθήματα σήμερα και δε θα γίνουν ούτε αύριο στο 6ο Δημοτικό Σχολείο Δάφνης και στα 1ο και 2ο τμήματα του 1ου Νηπιαγωγείου Δάφνης.
Δήμος Αχαρνών
Λόγω των πολλών κρουσμάτων εποχικής γρίπης δε λειτούργησε και σήμερα το 1ο Γυμνάσιου Αχαρνών.
Θεσσαλία
Δύο σχολικές μονάδες παρέμειναν κλειστές και σήμερα στα Τρίκαλα: Πρόκειται για τα 22ο Δημοτικό Σχολείο Τρικάλων και 5ο Νηπιαγωγείο Τρικάλων. 
Στη Λάρισα δε λειτούργησε το Νηπιαγωγείο των Γόννων του δήμου Τεμπών, λόγω μικρής προσέλευσης παιδιών.
Πελοπόννησος
Στην Ηλεία και πιο συγκεκριμένα στο Δήμο Ζαχάρεως ανεστάλη η λειτουργία του παιδικού σταθμού Ζαχάρως, του 1ου και του 2ου Νηπιαγωγείου, καθώς και του Δημοτικού σχολείου.
Κλειστό θα παρέμεινε, επίσης. σήμερα και δε θα λειτουργήσει ούτεαύριο το 1ο Δημοτικό Σχολείο Αρκαλοχωρίου στο Δήμο Μινώας Πεδιάδος, καθώς και το
Νηπιαγωγείο Ανωγείων.
Βόρεια Ελλάδα
Ο παγετός είναι έντονος σε πολλές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, με αποτέλεσμα να ληφθεί απόφαση να μη λειτουργήσουν σήμερα πολλά σχολεία.
Στην Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας παρέμειναν κλειστά όλα τα σχολεία στο Δήμο Φλώρινας, στο Δήμο Αμυνταίου, καθώς και στο Δήμο Πρεσπών. Επίσης στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης τα σχολεία δε λειτούργησαν στο Δήμο Εορδαίας και στο Δημοτικό Σχολείο Ξηρολίμνης ενώ τα μαθήματα ξεκίνησαν μία ώρα αργότερα στο Δήμο Βοΐου, στο Βελβεντό και στα Σέρβια. Μία ώρα αργότερα άνοιξαν τα σχολεία στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών.
Στην Κεντρική Μακεδονία κλειστά ήταν σήμερα πολλά σχολεία στο μεγαλύτερο μέρος του ορεινού όγκου του Δήμου Λαγκαδά. Δε λειτούργησαν το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό σχολείο σε Ξυλόπολη, Όσσα και Κρύα Νερά, το Γυμνάσιο Ξυλόπολης, καθώς και το Δημοτικό, το Γυμνάσιο, το λύκειο και ο παιδικός σταθμός Σοχού.
Επίσης, κλειστά ήταν τα σχολεία όλων των βαθμίδων στη Δημοτική Ενότητα Αρναίας του Δήμου Αριστοτέλη, στη Χαλκιδική, λόγω του επικίνδυνου οδικού δικτύου αλλά και λόγω της πολύωρης διακοπής ρεύματος που βρίσκεται σε εξέλιξη, γεγονός που καθιστά μη λειτουργικές τις σχολικές μονάδες (θέρμανση κλπ)», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δήμου Αριστοτέλη. Για την ίδια αιτία κλειστά παρέμειναν και τα σχολεία στην Κοινότητα Μεγάλης Παναγίας.
Τέλος, δε λειτούργησαν τα Δημοτικά σχολεία στον ορεινό όγκο του Δήμου Σουφλίου και πιο συγκεκριμένα στους οικισμούς Ρούσσα, Γονικό, Μεγάλο Δέρειο, Πετρόλοφο, Σιδηροχώρι, Σιδηρώ, Αγριάνη, καθώς και το Γυμνάσιο Λαβάρων.

κλειστά σχολείαεποχική γρίπηπαγετός