Ελλάδα|07.02.2020 15:10

Καιρός: Υποχωρούν πρόσκαιρα οι χιονοπτώσεις - Νέα μίνι κακοκαιρία το Σάββατο

Newsroom

Πέρασε δίχως να αφήσει κατάλοιπα πέραν του τσουχτερού κρύου και του ισχυρού παγετού η κακοκαιρία-εξπρές που έπληξε το τελευταίο 24ωρο μεγάλο μέρος της χώρας. Πλέον, ο καιρός βελτιώνεται και με μια μικρή παρένθεση αύριο, Σάββατο (8/2) που θα έχουμε πάλι κάποια φαινόμενα, μπαίνουμε σε ανοιξιάτικο σκηνικό. Με την εξαίρεση των ανατολικών τμημάτων της χώρας που βρέχονται από το Αιγαίο και το νότιο Αιγαίο όπου θα παραμείνουν τα φαινόμενα κακοκαιρίας λίγο ακόμα, στην υπόλοιπη χώρα δεν αντιμετωπίζεται κάτι αξιόλογο πέρα του πολύ ισχυρού παγετού, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα.

Από το απόγευμα και μετά αναμένεται το τελευταίο κύμα χιονοπτώσεων να επηρεάσει την ανατολική ηπειρωτική χώρα από το βορειοανατολικά τμήματα της χώρας και δεν αποκλείεται τα νησιά του ανατολικού-βορειοανατολικού Αιγαίου να δουν χιονοπτώσεις για λίγες ώρες μέσα στη νύχτα.

Θα φτάσει μέχρι και την ανατολική Στερεά και υπάρχει η πιθανότητα να έχουμε χιονοπτώσεις, κυρίως στα πιο ανατολικά-βορειοανατολικά τμήματα. Από το μεσημέρι της αυριανής μέρας, ο καιρός θα βελτιωθεί.

Πού χιόνισε τη νύχτα

Επιβεβαίωθηκαν οι προβλέψεις που ήθελαν τις νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια τμήματα της Αττικής, ωστόσο, ευτυχώς δεν δημιούργησαν προβλήματα. Ιπποκράτειος Πολιτεία και Διόνυσος σκεπάστηκαν από χιόνι, ενώ χιονοπτώσεις είχαμε και σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπως σε Κηφισιά και Πεντέλη. Χιόνια έπεσαν και στην Πάρνηθα.

Αναλυτικά, η πρόγνωση του καιρού από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη

καιρόςχιόνικακοκαιρία