Ελλάδα|07.02.2020 15:09

Καιρός: Πού χιόνισε τη νύχτα, πού δημιουργήθηκαν προβλήματα

Newsroom

Επιβεβαιώθηκαν οι προβλέψεις που ήθελαν τις νιφάδες να κάνουν την εμφάνισή τους στα βόρεια τμήματα της Αττικής, ωστόσο, ευτυχώς δεν δημιούργησαν προβλήματα από την κακοκαιρία. Ιπποκράτειος Πολιτεία και Διόνυσος σκεπάστηκαν από χιόνι, ενώ χιονοπτώσεις είχαμε και σε περιοχές των βορείων προαστίων, όπως σε Κηφισιά και Πεντέλη. Χιόνια έπεσαν και στην Πάρνηθα.

Στην Ιπποκράτειο Πολιτεία δούλευαν όλο το βράδυ τα εκχιονιστικά για να καθαρίσουν τους δρόμους καθώς το χιόνι εκεί αυτή τη στιγμή είναι γύρω στους 30 πόντους. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της Τροχαίας κλειστές παραμένουν η λεωφόρος Πάρνηθος από το ύψος του τελεφερίκ προς το καζίνο, η περιφερειακή οδός Πεντέλης - Νέας Μάκρης στο ύψους του Αγίου Πέτρου έως το ύψος του στρατιωτικού νοσοκομείου Πεντέλης, ενώ αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Φυλής.

Στο ψυγείο η βόρεια Ελλάδα

Ο υδράργυρος έκανε... βουτιά και ειδικά στη βόρεια Ελλάδα επικράτησαν πολύ χαμηλές θερμοκρασίες. Το τσουχτερό κρύο και οι χιονοπτώσεις ήταν τα στοιχεία που επικράτησαν στη διάρκεια της νύχτας και στην ηπειρωτική χώρα, ενώ έντονες καταιγίδες έπληξαν τα νησιά του ΑιγαίουΣύρος και Σκόπελος σκεπάστηκαν επίσης στα λευκά, από χαλαζόπτωση!

Η Σύρος δέχτηκε σφοδρή χαλαζόπτωση τα ξημερώματα, καθώς τις καταιγίδες διαδέχτηκε το χαλάζι, που δημιούργησε προβλήματα στο οδικό δίκτυο, σε καλλιέργειες αλλά και στην ηλεκτροδότηση. Κάτοικοι του νησιού ανάρτησαν βίντεο και φωτογραφίες σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

 

Όπως φαίνεται και στην παρακάτω φωτογραφία, η χαλαζόπτωση ήταν ιδιαίτερα σφοδρή και κυριολεκτικά το έστρωσε στους δρόμους του νησιού. 

Χιόνια και στην Κρήτη - Κλειστά σχολεία

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα, Παρασκευή (7/2) όλα τα σχολεία του δήμου Οροπεδίου Λασιθίου, λόγω έντονης χιονόπτωσης.  Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ ο δήμαρχος της περιοχής Γιάννης Στεφανάκης, λόγω του χιονιού δεν εξασφαλίζεται η ασφαλής μετάβαση των μαθητών στα σχολεία, «όποτε η λήψη της απόφασης για κλείσιμο υπήρξε επιβεβλημένη»

χιόνικαιρόςκακοκαιρίαχαλάζι