Ελλάδα|07.02.2020 19:55

Τα όπλα των «ταγμάτων εφόδου» στη Μόρια (pic)

Newsroom

Πέντε αυτοσχέδια ξύλινα ρόπαλα, μια μεταλλική ράβδος και μια κουκούλα full face βρέθηκαν στην κατοχή των 7 ατόμων που συνελήφθησαν τη νύχτα της Πέμπτης στη Μόρια της Λέσβου από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., ως μέλη «τάγματος εφόδου» που έλεγχε μετανάστες.

Οι συλληφθέντες είναι 5 Έλληνες, ένας Αλβανός και ένας Βούλγαρος, ηλικίας από 17 ως 25 ετών, ενώ αναζητούνται άλλα δύο άτομα που έχουν ταυτοποιηθεί ως μέλη της ίδιας ομάδας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, περιπολούσαν στην είσοδο του χωριού Μόρια, με σκοπό να ελέγχουν την κίνηση και να απαγορεύουν την κυκλοφορία μεταναστών. Στην επίσημη ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Βόρειου Αιγαίου αναφέρεται πως «οι συλληφθέντες ενώθηκαν με σκοπό την - από κοινού - διάπραξη εκνόμων ενεργειών, κυρίως σε βάρος αλλοδαπών μεταναστών».

Σε βάρος τους σχηματίστηκε ποινική δικογραφία για συμμετοχή σε εγκληματική ομάδα και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα. Σύμφωνα, με πληροφορίες της ιστοσελίδας stonisi.gr, τους αποδόθηκαν κατηγορίες και στο πλαίσιο του αντιρατσιστικού νόμου. Ορίστηκε δικάσιμος για τις 14 Ιανουαρίου του 2021

Μυτιλήνητάγματα εφόδουΜόρια