Ελλάδα|07.02.2020 15:06

Ελληνική Νεολαία Χωρών Μαύρης Θάλασσας: Ελάτε να μιλήσουμε ελληνικά

Newsroom

Να μιλήσουν ελληνικά καλεί όλους τους Έλληνες και φιλέλληνες, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας, η Συντονιστική Επιτροπή Νεολαίας της Περιφέρειας των χωρών Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας και το τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας και Μετάφρασης του Κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης. Συνδιοργάνωσαν τη δράση #Greek_language_challenge #It_is_cool_to_speak_greek, στο πλαίσιο της οποίας, όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν, μπορούν να τραβήξουν τον εαυτό τους ένα βίντεο, όπου θα λένε στα ελληνικά τις εξής πέντε λέξεις: Δημοκρατία, Φιλοσοφία, Τεχνολογία, Αρμονία, Ενέργεια.
Όσοι δημοσιεύσουν το βίντεό τους στα κοινωνικά δίκτυα με τα hashtags #Greek_language_challenge #It_is_cool_to_speak_greek, θα το δουν να κοινοποιείται στο προφίλ της Ελληνικής Νεολαίας της Περιφέρειας των χωρών Μαύρης Θάλασσας και Κεντρικής Ασίας στο facebook. Η δράση ξεκίνησε στις 3 Φεβρουαρίου και θα διαρκέσει έως και τις 15 Φεβρουαρίου.

Οι διοργανωτές θα επιλέξουν τα τρία καλύτερα βίντεο και θα στείλουν στους τρεις πρώτους νικητές ελληνικά γλυκά. Στόχος είναι η δράση να συνεχιστεί και την επόμενη χρονιά με μεγαλύτερη συμμετοχή και ακόμα μεγαλύτερη απήχηση, ώστε να προβληθούν περαιτέρω η ελληνική γλώσσα και ο ελληνικός πολιτισμός.

ελληνική γλώσσαΔημοκρατία