Ελλάδα|08.02.2020 08:51

Συγκλονίζει 14χρονος θύμα συμμορίας ανηλίκων στη Νέα Ιωνία

Newsroom

Τη δράση της συμμορίας ανηλίκων που χτυπούσε και έκλεβε μαθητές στη Νέα Ιωνία αποκαλύπτει το OPEN. Σεσημασμένοι και οι τρεις συλληφθέντες συνήθιζαν να κοινοποιούν την εγκληματική τους δράση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Την ίδια στιγμή η μαρτυρία ενός 14χρονου, ο οποίος οδηγήθηκε στο χειρουργείο εξαιτίας τους είναι αποκαλυπτική. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Ευλαμπίας Ρέβη για το OPEN TV, οι τρεις ανήλικοι πρώτα έδεναν και μετά έκλεβαν και λήστευαν άλλους ανηλίκους. Στη συνέχεια ανέβαζαν τα κατορθώματά τους σε λογαριασμούς τους στα social media. Τα ντοκουμέντα από τη δράση τους που φέρνει στο φως της δημοσιότητας το OPEN είναι αποκαλυπτικά. 

Χωρίς καμία αιδώ, οι συλληφθέντες επιδείκνυαν στα social media με υπερηφάνεια φονικά αντικείμενα που είχαν στην κατοχή τους όπως μια σιδηρογροθιά, που βλέπετε στο βίντεο. Σε ένα άλλο στιγμιότυπο που συμπεριλαμβάνεται στη δικογραφία, ένας από τους ανήλικους δράστες φαίνεται να ποζάρει κρατώντας στα χέρια του ακόμη και όπλο. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι τρεις Ρομά ηλικίας 14, 16 και 17 ετών ήταν ιδιαίτερα βίαιοι με τα θύματά τους. Οι συλληφθέντες δρούσαν κυρίως στη Νέα Ιωνία και στο στόχαστρό τους έβαζαν ανήλικα αγόρια, τα οποία ακινητοποιούσαν με μαχαίρια. Σε μία περίπτωση, μάλιστα, χτύπησαν με σιδηρογροθιά έναν 14χρονο, το παιδί νοσηλεύθηκε και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και τα όσα είπε στους αστυνομικούς συγκλονίζουν. 

Η κατάθεση του 14χρονου

«Ημουν μαζί με έναν φίλο μου. Μας σταμάτησαν και μας είπαν να τους δώσουμε τα κινητά μας τηλέφωνα. Εμείς δεν είχαμε κινητά ούτε χρήματα και τότε άρχισαν να με χτυπούν στο πρόσωπο. Με έριξαν κάτω και έψαχναν τις τσέπες μου. Δεν βρήκαν τίποτα ούτε σε εμένα ούτε στον φίλο μου και μετά εξαφανίστηκαν, αφού μου έσπασαν την κάτω γνάθο. Την επόμενη μέρα έκανα χειρουργείο και οι γιατροί μου έβαλαν βίδες και λάμες», ανέφερε ο 14χρονος στους αστυνομικούς.

Οι τρεις ανήλικοι Ρομά είχαν επιτεθεί ακόμη και σε ένα 13χρονο παιδί. Τον χτύπησαν και του άρπαξαν ένα κινητό τηλέφωνο αξίας 1.000 ευρώ. Του ζήτησαν το PIN και του έκλεψαν μέχρι και τα ρούχα του. 

Ενας ακόμη 17χρονος Ρομά έχει ταυτοποιηθεί ως συνεργός τους και αναζητείται. Στη δικογραφία συμπεριλαμβάνονται ακόμη δύο άτομα που κατηγορούνται για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων. 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ 

Νέα Ιωνίααστυνομίαανήλικοισυμμορία