Ελλάδα|07.02.2020 21:38

Κοροναϊός: Αρνητικό το δείγμα του 22χρονου που πήγε στον Ευαγγελισμό

Newsroom

Αρνητικό ήταν τελικά το δείγμα του 22χρονου άνδρα που μετέβη το απόγευμα της Παρασκευής στον Ευαγγελισμό έχοντας συμπτώματα που προσομοιάζουν με αυτά του κορωναϊού.

Σημειώνεται πως πρώτο το ethnos.gr και η δημοσιογράφος Δήμητρα Ευθυμιάδου αποκάλυψαν ότι νεαρός άνδρας λίγο μετά τις 16:30 έφτασε στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός». Το νοσοκομείο τέθηκε σε επιφυλακή ενώ σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ethnos.gr στα εξωτερικά ιατρεία του νοσοκομείου επικράτησε πανικός., Επί τόπου βρέθηκε ο Διοικητής του Νοσοκομείου, Αναστάσιος Γρηγορόπουλος, προκειμένου να συντονίσει τα μέτρα προστασίας. 

Αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν στο ethnos.gr, ότι ο άνδρας μετέβη μόνος του στο Νοσοκομείο καθώς, όπως δήλωσε στους αρμόδιους, διέμενε στην Κίνα σε ξενοδοχείο όπου επίσης ήταν πελάτης ασθενής με κοροναϊό. Ο ίδιος ανησύχησε, αφού παρουσίασε τα ύποπτα συμπτώματα με αποτέλεσμα να μεταβεί στον Ευαγγελισμό. Ο νεαρός άνδρας έφθασε στην Ελλάδα από την Κίνα πριν από λίγες ημέρες και άρχισε να παρουσιάζει συμπτώματα γρίπης

Η διαδικασία που ακολουθήθηκε ήταν fast track λόγω και της ανησυχίας που επικράτησε στο Νοσοκομείο. Οι ειδικοί που εξέτασαν τον  άνδρα διαπίστωσαν με βάση και τις οδηγίες που είχαν λάβει από τον ΕΟΔΥ τις προηγούμενες ημέρες, ότι πιθανώς δεν εμπίπτει στην κατηγορία του κρούσματος κοροναϊού, σύμφωνα με τις πρώτες εξετάσεις. Το δείγμα εν τέλει εστάλη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών για περαιτέρω εξέταση και βγήκε αρνητικό.

ΕυαγγελισμόςΚορονοϊός