Ελλάδα|10.02.2020 15:38

Στο αυτόφωρο οι νεαροί που ξυλοκόπησαν άνδρα του ΕΚΑΒ - Κινητοποίηση στα δικαστήρια

Newsroom

Στο αυτόφωρο οδηγούνται οι νεαροί που τα ξημερώματα της Κυριακής συνελήφθησαν από αστυνομικούς για τις απρόκλητες επιθέσεις σε βάρος δύο ατόμων, ενός διασώστη του ΕΚΑΒ και ενός αλλοδαπού στο Ηράκλειο. Στα δύο νεαρά άτομα ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Ηρακλείου, άσκησε ποινική δίωξη για επικίνδυνη σωματική βλάβη κατά συρροή.Το Παγκρήτιο Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ, σε ανακοίνωσή του καταδίκασε την απρόκλητη και άνανδρη, όπως την χαρακτήρισε, επίθεση εναντίον του συναδέλφου τους εν ώρα υπηρεσίας, κάνοντας παράλληλα γνωστά στοιχεία του περιστατικού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ 4ης Περιφέρειας Κρήτης προκηρύσσει τετράωρη στάση από τις 10 το πρωί μέχρι και τις 2 το μεσημέρι σε ένδειξη διαμαρτυρία για την χθεσινή βάναυση επίθεση κατά του συναδέλφου μας.Ενώ θα υπάρξει και κινητοποίηση έξω από το δικαστικό μέγαρο Ηρακλείου κατά την προσαγωγή και την διαδικασία αυτοφώρου των κατηγορουμένων. Κατά την διάρκεια της στάσης θα λειτουργήσει ποσοστό ασφαλείας 50%».

Ο διασώστης δέχτηκε αναίτια την επίθεση των δύο νεαρών, οι οποίοι τον γρονθοκόπησαν και του προκάλεσαν σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο. Σύμφωνα με την αστυνομία, πρόκειται για δύο Ελληνες ηλικίας 22 και 23 ετών, οι οποίοι προκάλεσαν άλλα επεισόδια λίγο νωρίτερα στο κέντρο του Ηρακλείου. Οι δύο νεαροί επιτέθηκαν σε παρέα φοιτητών αλλά και σε έναν αλλοδαπό τον οποίο και τραυμάτισαν.

αυτόφωροΗράκλειο ΚρήτηςΕΚΑΒδιασώστης