Ελλάδα|10.02.2020 13:44

Με χιόνι καλύφθηκε το 13% της Ελλάδας στην τελευταία κακοκαιρία

Newsroom

Η κακοκαιρία που έπληξε τη χώρα μας, μεταξύ 5 και 7 Φεβρουαρίου, επέφερε σημαντική αύξηση της χιονοκάλυψης, όπως δείχνουν τα στοιχεία από δορυφόρους.

Το ποσοστό της Ελλάδας, που είναι καλυμμένο από χιόνι μετά την κακοκαιρία είναι πια περίπου 13% και επανήλθε κοντά στον μέσο όρο της τελευταίας 15ετίας, μετά το ακραίο ελάχιστο των τελευταίων 15 ετών που είχε σημειωθεί στις 27 Ιανουαρίου (μόλις 1,3% της χώρας είχε χιονοκάλυψη τότε).

Όμως, σύμφωνα με το meteo του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, παρότι η χιονοκάλυψη αυξήθηκε, οι ποσότητες χιονιού δεν ήταν αξιόλογες στις περισσότερες περιοχές που δέχθηκαν φρέσκο χιόνι, επομένως τις επόμενες ημέρες αναμένεται και πάλι περιορισμένη χιονοκάλυψη για την εποχή αυτή.

Αντίθετα, πολύ μεγάλα ύψη χιονιού σημειώθηκαν στις χώρες περιμετρικά της Μαύρης Θάλασσας, με το χιόνι να ξεπερνά σε ύψος το ένα μέτρο - ακόμη και σε παράκτιες περιοχές.

Συνεχίζεται το ισχυρό ψύχος στη βόρεια χώρα. Στους -13 η ελάχιστη θερμοκρασία

Ακόμη μία νύχτα με πολύ χαμηλές θερμοκρασίες ήταν η νύχτα της Κυριακής 9 προς Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2020, με την ελάχιστη να καταγράφεται στο Νέο Καύκασο Φλώρινας (-13.2 βαθμοί Κελσίου).

Στον πίνακα που ακολουθεί φαίνονται οι 8 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τις χαμηλότερες θερμοκρασίες.

χιονοκάλυψη