Ελλάδα|06.12.2018 20:47

Αλέξης Γρηγορόπουλος: Πλάνα από τα επεισόδια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (vids)

Newsroom

Μικρής έκτασης επεισόδια σημάδεψαν την πορεία μαθητών και φοιτητών που πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στα Προπύλαια στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.Τα επεισόδια ξεκίνησαν στην πλατεία Κλαυθμώνος όταν κουκουλοφόροι πέταξαν πέτρες εναντίον των ΜΑΤ, με τους τελευταίους να απαντούν με χρήση χημικών.

Παράλληλα, η Αστυνομία προχώρησε και σε 10 προσαγωγές. Τα επεισόδια, όπως και η πορεία ολοκληρώθηκαν, νωρίς το μεσημέρι, ενώ σημειώθηκαν μικρές υλικές ζημιές σε μία στάση λεωφορείου και σε πεζοδρόμια της περιοχής.

Επεισόδια σημειώθηκαν και στην Θεσσαλονίκη. Μόλις η πορεία έφτασε στο υφυπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, κουκουλοφόροι πέταξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονταν στο ΥΜΑΘ, ενώ υπήρξε επίθεση και στο τουρκικό προξενείο.

Η πορεία συνεχίστηκε με τους κουκουλοφόρους να αναποδογυρίζουν κάδους στην οδό Αγίου Δημητρίου, ενώ άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου προχώρησαν σε κατάληψη στη Θεολογική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Η είσοδος της Σχολής έχει αποκλειστεί με έπιπλα, που μετέφεραν οι αντιεξουσιαστές από το εσωτερικό του κτιρίου, ενώ έχουν προκαλέσει φθορές στο κυλικείο της Σχολής. Στις εκτεταμένες οδομαχίες που σημειώθηκαν στη συμπρωτεύουσα, ο φακός απαθανάτισε κουκουλοφόρους τη στιγμή που έκαιγαν την ελληνική σημαία.

επεισόδιαΑλέξανδρος Γρηγορόπουλος