Ελλάδα|12.02.2020 16:23

Αριδαία: Πέντε μέρες χωρίς νερό οι κάτοικοι λόγω αρσενικού

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Χωρίς νερό βρίσκεται από την περασμένη Παρασκευή η συντριπτική πλειονότητα των περίπου 8.000 κατοίκων της Αριδαίας, αφού στο νερό βρέθηκαν υψηλές ποσότητες αρσενικού, με αποτέλεσμα η δημοτική Αρχή να σταματήσει τη λειτουργία της γεώτρησης.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Αλμωπίας, Χρήστο Μπάτση, η υδροδότηση δεν πρόκειται να αποκατασταθεί πριν περάσουν ακόμα ένα ή δύο 24ωρα και ολοκληρωθεί η σύνδεση με το δίκτυο άλλης γεώτρησης. Από την περασμένη Παρασκευή, όταν εντοπίστηκαν οι υψηλές ποσότητες αρσενικού, οι κάτοικοι της Αριδαίας πίνουν μόνο εμφιαλωμένο νερό.

Κατά τον κ. Μπάτση, το νερό από τη γεώτρηση με το αρσενικό σχεδιάζεται να χρησιμοποιηθεί το καλοκαίρι για την άρδευση των χωραφιών. «Ο τομέας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας πήρε δείγματα και μας ενημέρωσε ότι εντοπίστηκαν υψηλές ποσότητες αρσενικού στο νερό. Αυτό έγινε την περασμένη Παρασκευή και αμέσως κλείσαμε την παροχή νερού από τη συγκεκριμένη πομόνα. Το πρόβλημα, όμως, τείνει να εξαλειφθεί, αφού προχωρήσαμε στη σύνδεση μίας άλλης πομόνας με το δίκτυο ύδρευσης, με αποτέλεσμα να έχουν σχεδόν φτάσει στα επιτρεπτά όρια. Πιστεύω ότι σε μία-δυο μέρες από σήμερα η κατάσταση θα εξομαλυνθεί πλήρως», είπε στο ethnos.gr ο κ. Μπάτσης.

Κατά τον δήμαρχο Αλμωπίας, η περιοχή έχει και στο παρελθόν παρουσιάσει πρόβλημα με την ύπαρξη αρσενικού στο νερό, ιδίως από τότε που μειώθηκαν αισθητά τα επιτρεπτά όρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

ΑριδαίααρσενικόνερόΔήμος Αλμωπίας