Ελλάδα|12.02.2020 18:23

Volkswagen: Εξετάζει επένδυση για ηλεκτροκίνηση-αυτόνομη οδήγηση σε ελληνικά νησιά

Newsroom

Τη Θάσο επισκέφθηκαν την Τετάρτη ο υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για την Οικονομική Διπλωματία και την Εξωστρέφεια Κώστας Φραγκογιάννης και κλιμάκιο στελεχών της Volkswagen για να εξετάσουν τα στοιχεία για project που αφορά στην ηλεκτροκίνηση και την αυτόνομη οδήγηση σε νησιά.

Ειδικότερα, η επίσκεψη στη Θάσο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της υλοποίησης του σχεδίου της ελληνικής κυβέρνησης για την ηλεκτροκίνηση, καθώς και της εν εξελίξει μελέτης σκοπιμότητας που εκπονεί η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία και αφορά στα οδικά δίκτυα και τον συγκοινωνιακό φόρτο στο σύνολο του νησιού.

«Είναι ακόμα πολύ νωρίς να μιλάμε για επένδυση… Επίσης θέλω να σας πω ότι δεν πρόκειται για τη Θάσο. Τη Θάσο τη χρησιμοποιούμε σαν μία βάση πάνω στην οποία θα στηρίξουμε αυτή την μελέτη την οποία κάνουμε» ανέφερε στο «ENA Channel» της Καβάλας ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κώστας Φραγκογιάννης, αναφερόμενος στο ενδιαφέρον της Volkswagen να επενδύσει στη χώρα μας.

Πάντως, αντίστοιχη διαδικασία συλλογής στοιχείων συγκοινωνιακού φόρτου και οδικών δικτύων έχει προηγηθεί από στελέχη της Οικονομικής Διπλωματίας του υπουργείου Εξωτερικών και για άλλα νησιά, σύμφωνα με το ΑΠΕ.

Το βέβαιο είναι ότι την Πέμπτη, στην Καβάλα, θα πραγματοποιηθούν οι διαβουλεύσεις των δύο πλευρών. Οριστικές αποφάσεις θα ληφθούν μετά την αξιολόγηση των στοιχείων και την ολοκλήρωση της μελέτης.

VolkswagenΘάσοςηλεκτροκίνησηαυτόνομη οδήγηση