Ελλάδα|15.02.2020 20:28

Γνωστοί στη Μενάνδρου οι βασικοί ύποπτοι της δολοφονίας του Αφγανού

Newsroom

Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αστυνομικοί με σκοπό τον εντοπισμό των δραστών της δολοφονίας του Αφγανού, στο κέντρο της Αθήνας, το μεσημέρι της Πέμπτης, ενώ οι έρευνες τους εστιάζουν σε δύο πρόσωπα. Το Open ΤV έφερε στη δημοσιότητα τις φωτογραφίες με τα πρόσωπα των δύο υπόπτων που έχουν μπει στο κάδρο των αστυνομικών αρχών.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές και οι δύο είναι πακιστανικής καταγωγής περίπου 30 ετών και τις φωτογραφίες τους, τις έχουν ανεβάσει σε λογαριασμούς που διαθέτουν στα κοινωνικά δίκτυα. Μάλιστα ο ένας εκ των δύο ποζάρει κρατώντας λάμα 10 εκατοστών, ενώ ο δεύτερος φαίνεται να κρατάει στο χέρι του ένα τσιγάρο από κάνναβη.

Ραντεβού θανάτου

Στο μεταξύ σύμφωνα με εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ οι δύο εμπλεκόμενες ομάδες είχαν δώσει ραντεβού θανάτου. Την οδό Μενάνδρου λυμαίνονταν τα μέλη της πακιστανικής φατρίας ενώ την οδό Σοφοκλέους τα μέλη της αφγανικής.

Ωστόσο η πιο σκληροπυρηνική ομάδα είναι αυτή των Πακιστανών και ο φερόμενος ως αρχηγός της είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος της περιοχής. «Αυτός ο άνδρας τα παίρνει όλα στην περιοχή. Πέντε, έξι, ίσως δέκα άτομα κάνουν δουλειές μαζί του. Αυτός ο άνδρας πουλάει ναρκωτικά. Εάν σαν πω όσα βλέπω είναι πολύ επικίνδυνο για μένα και κανείς δεν θα με βοηθήσει. Αυτός ο άνδρας παίρνει πολλά χρήματα. Είπαν όχι, δεν σου δίνουμε χρήματα και μετά από αυτό έγιναν όλα» λέει στην κάμερα του Open TV αλλοδαπός της περιοχής, ο οποίος έχει καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του. 

Από το μεσημέρι της Πέμπτης μέχρι και το μεσημέρι του Σαββάτου η αστυνομία προχώρησε σε εννέα συλλήψεις και 287 προσαγωγές. Τέλος σύμφωνα με αστυνομικές πηγές από την ανάλυση του οπτικοακουστικού υλικού οι αρχές έχουν ταυτοποιήσει όχι μόνο τους δύο Πακιστανούς εκτελεστές αλλά και τα περισσότερα άτομα από την ομάδα τους που συμμετείχαν στη φονική συμπλοκή. 

δολοφονίαΟμόνοιαΑφγανός