Ελλάδα|16.02.2020 08:11

Καιρός: Ισχυροί βοριάδες και τοπικά πρόσκαιρες βροχές

Newsroom

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός την Κυριακή 16/2 στη χώρα μας, ωστόσο θα σημειωθούν παροδικά αυξημένες νεφώσεις στα ανατολικά και νότια και τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη, ενώ οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν 7-8 μποφόρ. 

Αναλυτικότερα:

Σε Μακεδονία και Θράκη, γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Τοπικές νεφώσεις θα σημειωθούν τις πρωινές ώρες στην κεντρική Μακεδονία. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ.Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 14 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία θα είναι κατά τόπους 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Δυτική Στερεά και την Πελοπόννησο ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί - βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο θα είναι κατά τόπους 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλία, την Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και την Ανατολική Πελοπόννησο θα σημειωθούν λίγες νεφώσεις, κατά τόπους αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρες ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά της Θεσσαλίας, της κεντρικής και ανατολικής Στερεάς και της Εύβοιας. Τα φαινόμενα σταδιακά από το μεσημέρι θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη θα σημειωθούν νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές κυρίως στην Κρήτη. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 6 με 8 μποφόρ και η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα Δωδεκάνησα, θα είναι αυξημένες και θα σημειωθούν τοπικές βροχές με βαθμιαία βελτίωση. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη. 

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις οι οποίες θα είναι κατά περιόδους αυξημένες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι - βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση του καιρού για τη Δευτέρα 17/2

Γενικά αίθριος προβλέπεται ο καιρός για αύριο, Δευτέρα. Στη νότια νησιωτική χώρα τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο 6 με 7 και πιθανώς πρόσκαιρα έως 8 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά ως προς τις μέγιστες τιμές.

καιρός