Ελλάδα|07.12.2018 14:14

Αστυνομικοί στο ethnos.gr: «Πήραμε καθυστερημένα την εντολή να μπούμε στο ΑΠΘ»

Τίμος Φακαλής

Ευθύνες στις Αστυνομικές και στις Εισαγγελικές αρχές  έριξε ο αντιπρύτανης του ΑΠΘ Θόδωρος Λαόπουλος για το βομβαρδισμένο τοπίο στο ΑΠΘ αμέσως μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε μαζί με τους κοσμήτορες του πανεπιστημίου στη Θεολογική Σχολή το πρωί της Παρασκευής (07/12).

«Η αστυνομία εισήλθε στο κτήριο όταν όμως ήταν πια πολύ αργά. Είχαν ειδοποιηθεί τόσο η Αστυνομία όσο και η  Εισαγγελία. Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο σήμερα θρηνεί τις χθεσινές καταστροφές και λεηλασίες στη Θεολογική. Μετά από 24ωρη κατάληψη και 8 ώρες καταστροφών το πανεπιστήμιο βγαίνει χτυπημένο από βαρβάρους» δήλωσε ο κ. Λαόπουλος. 

«Μπήκαμε καθυστερημένα στο ΑΠΘ. Δεν ξέρω γιατί έδωσε αργοπορημένα  η ηγεσία της αστυνομίας τη σχετική διαταγή. Σε κάθε περίπτωση όμως η αστυνομία δεν μπορεί να μπει έτσι απλά στο κτίριο. Χρειάζεται σχέδιο. Γιατί όποιοι και αν είναι μέσα σ αυτό είναι πάνω απ΄ όλα άνθρωποι» είπε στο ethnos.gr  ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ένωσης αστυνομικών υπαλλήλων Θεσσαλονίκης Θεόδωρος Τσαϊρίδης και πρόσθεσε: «Ας μας πει η πρυτανεία και το πανεπιστήμιο τί πρωτοβουλίες παίρνει εδώ και δέκα χρόνια για την αποφυγή επεισοδίων. Κλείδωσε τις πόρτες των σχολών; Πώς προφύλαξαν το κτίριο; Ενημέρωσαν την Αστυνομία ότι η Θεολογική είναι υπό κατάληψη και ότι μέσα έφτιαχναν βόμβες μολότοφ;” 

επεισόδιααστυνομίαΑΠΘ