Ελλάδα|19.02.2020 17:27

Οι καθαρίστριες του Δρομοκαΐτειου θα τσικνίσουν έξω από το Μαξίμου

Newsroom

Μία ξεχωριστή κινητοποίηση σχεδιάζουν για αύριο το πρωί ανήμερα της Τσικνοπέμπτης (20/2) οι καθαρίστριες που εργάζονται στο Δρομοκαΐτειο και διαμαρτύρονται για την έλλειψη κυβερνητικής βούλησης, προκειμένου να ανανεωθούν οι συμβάσεις τους. Ετοιμάζονται να στήσουν ψησταριές έξω από το Μέγαρο Μαξίμου για να τσικνίσουν τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του προκειμένου να τους ευαισθητοποιήσουν πριν ζήσουν και πάλι ημέρες του 2015.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ αλλά και την εκπρόσωπο των καθαριστριών Τζένη Σαμοήλη οι συμβάσεις περίπου 45 καθαριστριών στο Δρομοκαΐτειο αλλά και 15 εργαζομένων στην τραπεζοκομεία και στη φύλαξη λήγουν τον Μάιου του 2020 και δεν υπάρχει ούτε κυβερνητική απόφαση ούτε και νομοθετικό πλαίσιο μέσω ΕΣΕΠ για την ανανέωση των συμβάσεων τους.

«Θα παραδώσουν στους εργολάβους»

«Ανησυχούμε πως περιμένουν την λήξη των συμβάσεων μας για να παραδώσουν τις θέσεις μας στους εργολάβους. Είναι κάτι που δεν το έχει απορρίψει η κυβέρνηση και επίσης αποφεύγει να συζητήσει μαζί μας. Εδώ και δύο μήνες έχουμε ζητήσει συνάντηση από τον πρωθυπουργό στο Μαξίμου αλλά μας αποφεύγει», είπε στο ethnos.gr η Τζένη Σαμοήλη. Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος είπε:

«Αποφεύγουν την συζήτηση»

«Ανησυχούμε μήπως η κυβέρνηση δεν ανανεώσει τις θέσεις εργασίας του ήδη υποστελεχωμένου προσωπικού όχι μόνο στο συγκεκριμένο νοσοκομείο αλλά σε όλα τα νοσοκομεία. Είμαστε στα μέσα Φεβρουαρίου, το Μάιο λήγουν οι συμβάσεις που κάθε χρόνο ανανεώνονταν αλλά πλέον δεν υπάρχει ούτε πρόβλεψη, ούτε συζήτηση για τις θέσεις εργασίας περίπου 45 καθαριστριών και 15 εργαζομένων στην ασφάλεια και στην τραπεζοκομία. Είναι κάτι που το έχουμε θέσει στην κυβέρνηση αλλά δεν έχουμε πάρει απάντηση», είπε στο ethnos.gr Mιχάλης Γιαννάκος και πρόσθεσε: «Το πρωί της Πέμπτης μετά τις 8 το πρωί θα πάμε έξω από το Μαξίμου και θα ψήσουμε συμβολικά για να στείλουμε το μήνυμα μας στην κυβέρνηση».

ΠΟΕΔΗΝκαθαρίστριεςΤσικνοπέμπτηΔρομοκαΐτειο