Ελλάδα|19.02.2020 17:26

Τσικνοπέμπτη: Κορυφώνονται οι προετοιμασίες - Πόσο θα κοστίσει το φετινό τραπέζι

Newsroom

Μια ανάσα απομένει για τον εορτασμό της Τσικνοπέμπτης, με τους καταναλωτές να επιχειρούν ήδη εξόρμηση στα κρεοπωλεία και στη Βαρβάκειο Αγορά. Σε ό,τι αφορά τις τιμές, «είναι συγκρατημένες, σχεδόν στα περυσινά επίπεδα, με μια απόκλιση περί το 10% προς τα πάνω για συγκεκριμένα προϊόντα. Η αύξηση αυτή οφείλεται στην αφρικανική πανώλη που “έσπρωξε” τις τιμές των χοιρινών προς τα πάνω. Οι κρεοπώλες απορρόφησαν σχεδόν το 50% της αύξησης» υποστηρίζει ο πρόεδρος του Σωματείου Κρεοπωλών Θεσσαλονίκης, Σάββας Κεσίδης.

«Το αρνάκι και το ελληνικό κατσίκι, που ενδείκνυνται για την Τσικνοπέμπτη, ξεκινούν από 5 ευρώ, με τις προτιμήσεις του κόσμου να εξαρτώνται από το βαλάντιό του. Και, από ό,τι βλέπετε, έχουμε τιμές για όλα τα βαλάντια» δήλωσε ο πρόεδρος της Βαρβακείου Αγοράς, Κλεάνθης Τσιρώνης στην κάμερα του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ, στη Λάρισα, οι κάτοικοι είναι έτοιμοι «να το τσικνίσουν» για τα καλά, με την προτίμηση του καταναλωτικού κοινού να συγκεντρώνουν τα αρνίσια παϊδάκια, τα χοιρινά σουβλάκια και τα λουκάνικα, δήλωσαν στην εκπομπή του Open TV, «Ώρα Ελλάδος 5:30», κρεοπώλες που εδρεύουν στη θεσσαλική πόλη.

Πάντως, όπως συμβουλεύει ο Σάββας Κεσίδης: «Ο κόσμος πρέπει να εξετάσει προσεκτικά από πού θα ψωνίσει την Τσικνοπέμπτη, και όχι μόνο. Ολοι πρέπει να γνωρίζουν ότι κανείς δεν κάνει εμπόριο για να χάσει. Αρα σε ό,τι τιμή κι αν πουλάει ο καθένας, ακόμα και μισό ευρώ, το κάνει για να κερδίσει. Τι σημαίνει αυτό; Πως ό,τι πληρώσεις παίρνεις». 

Σε κάθε περίπτωση, οι προετοιμασίες για την Τσικνοπέμπτη κορυφώνονται και οι Έλληνες ήδη «ακονίζουν» μαχαίρια και πιρούνια.

ΤσικνοπέμπτητιμέςΒαρβάκειος