Ελλάδα|07.12.2018 15:50

Public Issue: Τον στρατό και την αστυνομία εμπιστεύονται οι Έλληνες

Newsroom

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα Public Issue για την εμπιστοσύνη που δείχνουν οι Έλληνες πολίτες προς τους θεσμούς και πώς αυτή μεταβλήθηκε κατά την πολυετή περίοδο των μνημονίων.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας στην κορυφή της λίστας «εμπιστοσύνης»  βρίσκεται ο Στρατός 89%, η Αστυνομία 72% και τα σχολεία 66%. Ακολουθεί ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας 62%,ο λαός 62%, τα πανεπιστήμια 60%, ενώ ακολουθούν η Εκκλησία και το ραδιόφωνο. Στις τελευταίες θέσεις «δυσπιστίας» βρίσκονται τα κόμματα με 74%, οι ΜΚΟ με επίσης 74% αλλά και η τηλεόραση με τις εφημερίδες με 64% και 53% αντίστοιχα.

Οι μεγαλύτερες θετικές μεταβολές ως προς τη στάση παρατηρούνται στην Τράπεζα της Ελλάδος, που αύξησε την εμπιστοσύνη της κατά 7%, στον ΣΕΒ (7%), την τηλεόραση (6%) τη Δικαιοσύνη (5%). Παράλληλα,  τη μεγαλύτερη πτώση στην εμπιστοσύνη καταγράφουν οι ΜΚΟ κατά 43%, τα πανεπιστήμια 13%, τα κοινωνικά κινήματα (8) και τα σχολεία 5%

Η έρευνα ήταν τηλεφωνική, έγινε σε πανελλαδικό επίπεδο, χωρίς κάλπη σε δείγμα 1.000 ατόμων, ηλικίας 17 ετών και άνω που διαθέτει το εκλογικό δικαίωμα.

έρευναδημοσκόπησηPublic Issue