Ελλάδα|07.12.2018 18:21

Cosco: Παραμένει ενιαίο το master plan του σχεδίου

Newsroom

Την αντίδραση της διοίκησης της ΟΛΠ Α.Ε. και του κινεζικού επενδυτή στο λιμάνι του Πειραιά προκάλεσαν φήμες, οι οποίες κυκλοφορούν και σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν σκέψεις για διαχωρισμό σε δύο μέρη του master plan προκειμένου να κατατεθούν εγκαίρως οι μελέτες που προβλέπονται στη σύμβαση παραχώρησης που υπεγράφη με το ελληνικό Δημόσιο.

Σύμφωνα με όσα γίνονται γνωστά από τον ΟΛΠ, «δεν τίθεται από πλευράς επενδυτή κανένα θέμα διάσπασης του master plan το οποίο πρέπει να προχωρήσει ενιαίο, όπως προβλέπεται από τη σύμβαση και έχει κατατεθεί».

Επίσης, ο Κινέζος επενδυτής ζητεί την άμεση επίσπευση των ενεργειών για την έκδοση των αδειών και την αρχή υλοποίησης των έργων.

Οι ίδιοι κύκλοι σημείωσαν «οι πηγές που καλλιεργούν τέτοιο κλίμα, περί διαχωρισμού στα δύο του master plan, ουδόλως εξυπηρετούν στην παρούσα φάση αλλά αντιθέτως τραυματίζουν το επιχειρηματικό πνεύμα και δημιουργούν αρνητικά μηνύματα προς τους επενδυτές όχι μόνο στο λιμάνι αλλά και σε όλους τους τομείς της οικονομίας» και προσθέτουν: «Η διαβούλευση πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο και να αρχίσουν τα έργα που θα δώσουν εκατοντάδες θέσεις εργασίας στον Πειραιά και όχι μόνο».

Από τις αρχές του χρόνου έχει δοθεί το σχέδιο προς δημόσια διαβούλευση όμως ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία αφού υπάρχουν ενστάσεις και παρατηρήσεις από δήμους, επιμελητήρια και διάφορους φορείς. Σύμφωνα με το σχέδιο, προβλέπεται η εκτέλεση έργων συνολικής εκτιμώμενης αξίας 466 εκατ. ευρώ.

«Καθυστερεί αδικαιολόγητα. Θα έπρεπε ήδη να έχει ολοκληρωθεί η διαβούλευση και να έχει αρχίσει η έγκριση των αδειών για την κατασκευή των έργων. Δεν έχει, όμως, γίνει τίποτα μέχρι τώρα και αρχίζει να δημιουργείται αρνητικό κλίμα» δήλωσαν κύκλοι.

ΟΛΠCosco