Ελλάδα|25.02.2020 16:22

Εφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Νασίκας

Newsroom

Αψύς, δυναμικός, ετοιμόλογος και με αίσθηση του χιούμορ, ο Θανάσης Νασίκας, επί σειρά ετών δήμαρχος Τυρνάβου και γνωστός στο πανελλήνιο ως αγροτοσυνδικαλιστής, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 66 χρόνων. 

Στις εκλογές του περασμένου Ιουλίου εξελέγη βουλευτής με την «Ελληνική Λύση», αλλά η επιλογή του Κυριάκου Βελόπουλου να κρατήσει την έδρα της Λάρισας, του στέρησε το αξίωμα, έφερε τους δύο άντρες σε μεγάλη κόντρα και για μερικές μέρες αντάλλασσαν βαριές κατηγορίες.

Ήδη από τη δεκαετία του 1990 ο Θανάσης Νασίκας κυριαρχούσε στον θεσσαλικό κάμπο και πρωτοστατούσε στις αγροτικές κινητοποιήσεις, τότε που οι αγρότες έκλειναν την εθνική οδό στα Τέμπη και έκοβαν την Ελλάδα στα δύο. Μαζί με τον αείμνηστο Γιάννη Πατάκη, τον Θανάση Κοκκινούλη, τον Βαγγέλη Μπούτα, τον Χρίστο Σιδερόπουλο, έμειναν στην…ιστορία για το σύνθημα «όλα τα κιλά, όλα τα λεφτά», αλλά και για τα χιλιάδες τρακτέρ που κατέβασαν στους δρόμους. 

Ο Θανάσης Νασίκας ήταν δήμαρχος Τυρνάβου την περίοδο 2003-2006, ενώ στη συνέχεια απέκτησε κάποιες αγροτικές εκτάσεις στη Ρουμανία και πηγαινοερχόταν, όπου καλλιεργούσε σιτάρι και καλαμπόκι.

«Η γεωργία όπως την ξέραμε, τέλειωσε. Είχα δει από χρόνια την προοπτική των Βαλκανίων. Ξέρεις τι είναι να αγοράζεις με εκατό ευρώ το στρέμμα, όταν στον Τύρναβο έκανε 2.000;» έλεγε για αυτό του το εγχείρημα. Η σύζυγος, η μητέρα, τα δυο του αγόρια, συγγενείς και φίλοι, αλλά και αγρότες που συμπορεύτηκαν μαζί του στα μπλόκα, θα τον αποχαιρετήσουν αύριο στον Τύρναβο.

αγροτοσυνδικαλιστήςΘανάσης ΝασίκαςΛάρισα