Ελλάδα|27.02.2020 14:36

Κοροναϊός: Απολύμανση στο σχολείο του γιου της 38χρονης - Εξετάζουν το περιβάλλον της

Τίμος Φακαλής

Ψυχραιμία συνιστά ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 105ου δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης, το οποίο έκλεισε λόγω κοροναϊού. Το συγκεκριμένο σχολείο δεν άνοιξε την Πέμπτη για προληπτικούς λόγους, μετά από απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας καθώς στο σχολείο φοιτά το παιδί της 38χρονης που βρέθηκε θετική στον ιό του κοροναϊού. Στο 105ο δημοτικό φοιτούν περίπου 350 μαθητές και είναι ένα από τα μεγαλύτερα σχολεία της πόλης. «Βρισκόμαστε σε στάση αναμονή.  Οι γονείς μετά την αρχική αναστάτωση αντιμετωπίζουν την κατάσταση με ηρεμία και νηφαλιότητα» δήλωσε στο ethnos.gr ο πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του σχολείου, Σπύρος Σαράφης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να γίνει απολύμανση στο σχολείο. «Μας έχουν ειδοποιήσει άτυπα ότι θα απολυμανθούν όλοι οι χώροι του σχολείου. Αν δεν έρθουν συνεργεία τις επόμενες ώρες, θα το ζητήσουμε και εμείς επίσημα», δήλωσε στο ethnos.gr ο κ. Σαράφης. Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία ιχνηλάτησης του περιβάλλοντος της 38χρονης υποψήφιας διαμερισματικής συμβούλου που προσβλήθηκε από τον κοροναϊό, όπως και αυτών που ήρθαν σε άμεση επαφή μαζί της. Άγνωστο, ωστόσο, παραμένει αν οι μαθητές του σχολείου θα εξεταστούν. Εκτός από το 105ο δημοτικό σχολείο απολύμανση θα γίνει και στο γειτονικό 12ο ΓΕΛ και Γυμνάσιο όπου φοιτούν αδέρφια μαθητών. «Προχωρούμε σε αυτήν την κίνηση για καθαρά ψυχολογικούς λόγους. Το βράδυ θα γνωρίζουμε αν θα λειτουργήσει την Παρασκευή  το 105ο δημοτικό» δήλωσε στο ethnos.gr η αντιδήμαρχος Παιδείας του δήμου Θεσσαλονίκης Δήμητρα Ακριτίδου.  

Στο μεταξύ, αναβάλλεται για σήμερα (27/2) και την Παρασκευή (28/2) η διανομή τροφίμων του προγράμματος «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους», όπως ανακοίνωσε ο δήμος Θεσσαλονίκης, λόγω αποφυγής  μετάδοσης λοίμωξης του αναπνευστικού κάθε είδους.

Προληπτικά μέτρα τέθηκαν από το απόγευμα της Τετάρτης 26/2 και στους συμμετέχοντες στο δημοτικό συμβούλιο της Δευτέρας όπου ήταν η 38χρονη. Μεταξύ αυτών που εξετάστηκαν, ήταν και ο ίδιος ο δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας, ενώ έγιναν τηλεφωνικές συστάσεις σε όλους όσοι ήταν μέσα στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Συγκεκριμένα, ζητήθηκε να περιορίσουν τις μετακινήσεις τους και να αποφύγουν να έρθουν σε επαφή με άτομα που βρίσκονται στην κατηγορία «υψηλού κινδύνου». Μέτρα ανακοινώθηκαν ακόμη και για τους επιβάτες του αεροπλάνου με το οποίο ταξίδεψε η 38χρονη από την Ιταλία στην Ελλάδα και ειδικά σε αυτούς που βρέθηκαν σε τέτοια απόσταση, μικρότερη του πρωτοκόλλου ασφαλείας που έχει ορίσει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Η ανακοίνωση του σχολείου
δημοτικό σχολείοΚορονοϊόςΛουκέτοΘεσσαλονίκη