Ελλάδα|27.02.2020 16:58

ΕΛ.ΑΣ.: Αντικειμενικά τα κριτήρια εισαγωγής του αστυνομικού που δέχθηκε επίθεση στην ΑΣΟΕΕ

Αλέξανδρος Καλαφάτης

Ανακοίνωση-απάντηση στα κόμματα της αντιπολίτευσης -με το βλέμμα προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Γιάννη Ραγκούση- εξέδωσε το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. για το περιστατικό με τον ειδικό φρουρό που τράβηξε όπλο εντός της ΑΣΟΕΕ.

Απαντώντας σε ερωτήματα για την εισαγωγή του στους κόλπους της ΕΛ.ΑΣ., η Κατεχάκη αναφέρει πως όλα έγιναν με βάση τον νόμο, και συγκεκριμένα μέσω ΑΣΕΠ, και όλων των προβλεπόμενων εξετάσεων, ενώ επισημαίνει ότι ο ειδικός φρουρός πέρασε και τρίμηνη εκπαίδευση. Αναλυτικά η ανακοίνωση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ.

Σε συνέχεια της από 24-02-2020 Ανακοίνωσης σχετικά με περιστατικό επίθεσης σε βάρος Ειδικού Φρουρού στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και διευκρινιστικά σε ερωτήματα που τέθηκαν ανακοινώνεται ότι: ο προαναφερόμενος εισήχθη στην Ελληνική Αστυνομία με απολύτως αντικειμενικά κριτήρια – συμμετοχή Α.Σ.Ε.Π. - στο πλαίσιο διαγωνισμού που προκηρύχτηκε τον Αύγουστο του 2019 και αφού ολοκλήρωσε επιτυχώς τρίμηνο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, η προκήρυξη του διαγωνισμού προέβλεπε, μεταξύ άλλων, μοριοδότηση των υποψήφιων που είχαν εκπληρώσει τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις ως έφεδροι Αξιωματικοί, σε ειδικές δυνάμεις, στην Προεδρική Φρουρά, ως Ε.Π.Υ. ή ως ΕΠ.ΟΠ. στις ένοπλες δυνάμεις ή κατείχαν πτυχίο δημόσιου Ι.Ε.Κ. ειδικότητας «Στέλεχος Ασφαλείας Προσώπων και Υποδομών» ή «Στέλεχος Υπηρεσιών Ασφαλείας».

ΔΙ.ΑΣ.ΑΣΟΕΕΕλληνική Αστυνομία