Ελλάδα|27.02.2020 20:12

Θεσσαλονίκη: Αυτοψία στο δημοτικό σχολείο που ήταν μαθητής το δεύτερο κρούσμα

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Να παραμείνουν στα σπίτια τους οι μαθητές του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης τις 14 μέρες που θα παραμείνει κλειστό το σχολείο και το διάστημα αυτό να αποφεύγουν τις επαφές με ηλικιωμένους και άλλα άτομα ευπαθών ομάδων συνέστησε τους γονείς ο πρόεδρος της Ένωσης Γονέων του σχολείου, Σπύρος Σαράφης, με βάση τις οδηγίες που του έδωσε ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς.

Το σχολείο θα παραμείνει κλειστό για 14 μέρες με βάση απόφαση που εξεδόθη πριν από λίγο από την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας. Οι γονείς απευθύνουν έκκληση προς την πολιτεία προκειμένου να τους δώσει την δυνατότητα με νομοθετική διάταξη να μην πάνε στις δουλειές τους για τις επόμενες 14 μέρες-όσες δηλαδή θα πρέπει να βρίσκονται στο σπίτι τους- πλάι στα παιδιά τους.

Στη συνάντηση ενημέρωσης των γονιών των μαθητών του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, στο οποίο φοιτά ο 10χρονος - γιος της 38χρονης που είχε ταξιδέψει στη βόρεια Ιταλία και ήταν το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα- και ο οποίος εντοπίστηκε θετικός στον κοροναϊό, ο κ. Σαράφης ανέφερε ακόμα ότι ατομικά αλλά και μέσα στην οικογένεια πρέπει να τηρούνται προσεκτικά οι κανόνες υγιεινής, να αποφεύγονται οι κοινωνικές συναθροίσεις με πολύ κόσμο και αν οι γονείς έχουν τη δυνατότητα, να αποφύγουν να πάνε στην εργασία τους.

Στο 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης ολοκληρώθηκε απολύμανση για προληπτικούς λόγους, ενώ αυτήν τη στιγμή απολυμαίνονται τα 12ο Λύκειο Θεσσαλονίκης και 2ο Γυμνάσιο Θεσσαλονίκης, τα οποία στεγάζονται σε γειτονικό κτίριο.

Το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης

Από την πλευρά του ο διευθυντής του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Νίκος Μπίντας, ανέφερε ότι ενημερώθηκαν να μείνουν για 14 μέρες στα σπίτια τους και οι εκπαιδευτικοί του σχολείου, ενώ τόνισε ότι οι γονείς των μαθητών είναι πολύ ψύχραιμοι και απολύτως συνεργάσιμοι.

«Ανησυχούμε πολύ. Από χθες το απόγευμα αυτό το θέμα συζητάμε διαρκώς. Κοντεύουμε να βγάλουμε το δέρμα από τις τόσες φορές που έχουμε πλύνει τα χέρια μας», είπε στο ethnos.gr μητέρα μαθητή του 105ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης.

Copyright: Eurokinissi
Copyright: Εurokinissi

δημοτικό σχολείοΚορονοϊός