Ελλάδα|08.12.2018 17:04

Στο αυτόφωρο ο αστυνομικός του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα

Τίμος Φακαλής

Στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα θα διανυκτερεύσει ο 35χρονος Έλληνας αστυνομικός ο οποίος συνόδευε τον βουλευτή Θεσπρωτίας της Νέας Δημοκρατίας Βασίλη Γιόγιακα στο μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, ακολουθώντας όλη την προβλεπόμενη διαδικασία του αυτοφώρου. Την Κυριακή το πρωί αναμένεται να αφεθεί ελεύθερος ο Έλληνας αστυνομικός από τις αλβανικές αρχές.

Το περιστατικό

«Από κεκτημένη ταχύτητα ο Έλληνας αστυνομικός δεν δήλωσε την κατοχή του όπλου του στα σύνορα. Ούτε και οι αλβανικές αρχές όμως τον ρώτησαν» είπε στο ethnos.gr ο κ. Γιόγιακας ο οποίος παραμένει στους Αγίους Σαράντα αναμένοντας τις εξελίξεις και πρόσθεσε: «Στον πρώτο από τους τρεις ελέγχους που μας έκαναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι Αλβανικές αρχές ο 35χρονος δήλωσε την κατοχή όπλου». Ωστόσο  την ώρα που βρίσκονταν στο χωριό Κρανιά, Αλβανοί αστυνομικοί τους σταμάτησαν εκ νέου και τους έκαναν σωματική έρευνα.

Οι τοπικές Αρχές διαπίστωσαν ότι ο αστυνομικός είχε μαζί του τον ατομικό του οπλισμό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, όπου και παραμένει.  Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία ο 35χρονος δεν είχε δηλώσει στα σύνορα την κατοχή του όπλου. 

Επικοινωνία με τον Έλληνα πρόξενο στο Αργυρόκαστρο 

Ο βουλευτής της ΝΔ επικοινώνησε με τον Έλληνα πρόξενο στο Αργυρόκαστρο ο οποίος στη συνέχεια ήρθε σε επαφή με τις αλβανικές αρχές χωρίς όμως αποτέλεσμα. Νωρίτερα το πρωί του Σαββάτου (08/12) ο αστυνομικός μαζί με τον βουλευτή και έναν συνεργάτη του πέρασαν κανονικά τα ελληνοαλβανικά σύνορα μέσω του μεθοριακού σταθμού της Σαγιάδας.

Βασίλης ΓιόγιακαςΆγιοι ΣαράνταβουλευτήςΝέα Δημοκρατία