Ελλάδα|29.02.2020 08:38

Επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ - Εκλεισε η Πατησίων

Newsroom

Επεισόδια σημειώνονταν το βράδυ της Παρασκευής στην ΑΣΟΕΕ με ομάδα αγνώστων να πετά πέτρες και άλλα αντικείμενα προς διμοιρία των MAT, ενώ προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενα καταστήματα, αφού κουκουλοφόροι έσπασαν τις βιτρίνες τους.

Νωρίτερα, οι κουκουλοφόροι πραγματοποίησαν καταδρομική επίθεση σε ψητοπωλείο που βρίσκεται στην Πατησίων κοντά στο Πεδίον του Άρεως, την ώρα που υπήρχαν πελάτες. Έσπασαν τις βιτρίνες και προκάλεσαν άλλες φθορές στο κατάστημα και κατόπιν έσπευσαν να διαφύγουν σε κτίριο της ΑΣΟΕΕ. 

Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, δυνάμεις των ΜΑΤ πραγματοποίησαν επιχείρηση -για αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής αιτίες- στην περιοχή γύρω από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, εντός του οποίου βρισκόταν σε εξέλιξη μουσική εκδήλωση με ρεμπέτικο γλέντι ενίσχυσης του Συλλόγου Φοιτητών, στο πλαίσιο της κατάληψης που αποφασίστηκε μετά από γενική συνέλευση. Εκείνη την ώρα παρέμεναν περίπου 100 φοιτητές που ζητούσαν να αποχωρήσουν οι δυνάμεις των ΜΑΤ, προκειμένου να φύγουν από τη σχολή. 

Την ίδια ώρα, κλειστή έμεινε η οδός Πατησίων -και στα δύο ρεύματα- με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί κυκλοφοριακή συμφόρηση.

Μετά την εκτόνωση της κατάστασης δυνάμεις των ΜΑΤ παρέμεναν έξω από τη σχολή, ενώ όσοι ήταν μέσα δεν αποχωρούσαν.

ΑΣΟΕΕεπεισόδια