Το «έξυπνο» χρώμα ΑΤΜ εξουδετέρωσε ληστές, που έμειναν με άδεια χέρια
NewsroomΔυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους ληστές του ΑΤΜ της Τράπεζας Πειραιώς στην Λ. Καραμανλή, στο Μενίδι, τα ξημερώματα, αφού η λεία τους ήταν πράσινα 50ευρα και 20ευρα, βαμμένα και άχρηστα.
Τα -κατά τα άλλα- κανονικά μηχανήματα ΑΤΜ της Τράπεζας είναι εφοδιασμένα με το Intelligence Banknote Neutralisation System (IBNS) που πολύ απλά χρωματίζει με ανεξίτηλη μπογιά τα χαρτονομίσματα όταν το ΑΤΜ παραβιάζεται με κάποιο τρόπο.
Μοβ, πράσινο, μπλε, κόκκινο ή μαύρο, το μελάνι που χρησιμοποιείται είναι έντονο και καλύπτει μεγάλη επιφάνεια - και δεν καθαρίζεται, καθιστώντας άσκοπη όλη την «προσπάθεια» της συμμορίας που λυμαίνεται τα ΑΤΜs. Mε αυτό το έξυπνο σύστημα που εξουδετερώνει την αξία της λείας και άρα, το κίνητρο για την κλοπή, απαντούν οι τράπεζες στο μπαράζ επιθέσεων κατά ΑΤΜs.
- «Κτηνώδης και γρήγορος»: Οι σπαρακτικές μαρτυρίες για τον σεισμό στη Βενεζουέλα - «Δεν είχαμε ούτε πέντε δευτερόλεπτα»
- Ο «χάρτης» της εγκληματικότητας στην Ευρώπη - Τα «σκληρά» δίκτυα, οι «πολυεθνικές» και η Ελλάδα
- Ήρθε από την Αίγυπτο στην Ελλάδα το 2019 και θριάμβευσε με 19.175 μόρια στις πανελλαδικές
- Τρομερό βίντεο: Χαλαρός οδηγός βαν επεμβαίνει σε καταδίωξη της αστυνομίας και βοηθά στη σύλληψη