Έβρος: Πρόσφυγες και μετανάστες φτάνουν στα σύνορα με συνοδεία της τουρκικής αστυνομίας
NewsroomΗ κατάσταση στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο συνεχίζει να είναι δύσκολη, καθώς συνεχώς έρχονται και νέοι πρόσφυγες και μετανάστες από όλη την Τουρκία, όπως μεταδίδει η ανταποκρίτρια του Open TV, Μαρία Ζαχαράκη,
Στον ποταμό Έβρο, οι μετανάστες από το Αφγανιστάν και από το Μαρόκο, έφτασαν με συνοδεία της τουρκικής αστυνομίας. Το πρωί της Κυριακής, σύμφωνα με το ρεπορτάζ, καραβάνια προσφύγων έφταναν περπατώντας ως ένα σημείο και από εκεί και πέρα τους παραλάμβαναν λεωφορεία και με συνοδεία της αστυνομίας έφταναν στον Έβρο.
Σύμφωνα με την Μαρία Ζαχαράκη, όλοι ρωτούν αν άνοιξαν τα σύνορα και πότε θα ανοίξουν τα σύνορα της Ελλάδας. Την ίδια ώρα και ενώ οι Αρχές υπολογίζουν ότι ο αριθμός των προσφύγων και μεταναστών είναι 2.000 – 4.000 χιλιάδες, καθώς δεν μπορούν να πουν με ακρίβεια τον αριθμό, ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, δήλωσε το πρωί της Κυριακής ότι οι πρόσφυγες – γιατί η Τουρκία κάνει λόγο για πρόσφυγες και όχι για μετανάστες- που έχουν φύγει για την Ελλάδα από τον Έβρο είναι 47.113.
Οι πρόσφυγες και οι μετανάστες συνεχίζουν να ελπίζουν ότι κάποια στιγμή η Ελλάδα θα αναγκαστεί να ανοίξει τα σύνορα
- Η γενιά που άλλαξε τις drag νύχτες στην Ελλάδα
- Μια ανάσα από την υπογραφή; Στην Τεχεράνη διαπραγματευτές του Κατάρ για τη συμφωνία
- Μητσοτάκης: Η μάχη με τη διαφθορά δεν κερδίζεται με ευχολόγια - Δεν υπάρχουν άβατα, ούτε ανέγγιχτοι
- Άγριο έγκλημα στα Εξάρχεια: Ψάχνουν τις κάμερες οι αστυνομικοί - Τούρκος το 35χρονο θύμα