Ελλάδα|02.03.2020 14:34

Κοροναϊός: «Ατίθασοι» καρναβαλιστές και στον Τύρναβο - Γιόρτασαν το «Μπουρανί»

Newsroom

Κανονικά γιορτάζουν – κατά το έθιμο της Καθαράς Δευτέρας – το «Μπουρανί» στον Τύρναβο. Σύμφωνα με το larissanet.gr, o Πολιτιστικός Σύλλογος «Γαϊτανάκι Μπουρανί» ήδη παρασκευάζει το γνωστό έδεσμα, το μπουρανί το οποιό είναι μια αλάδωτη χορτόσουπα από τσουκνίδες και σπανάκι και τη φτιάχνουν οι άντρες στο δρόμο και την καταναλώνουν με συνοδεία άσεμνων τραγουδιών και τολμηρών χειρονομιών. ενώ τα πειράγματα δίνουν και παίρνουν με το «σήμα κατατεθέν» της ημέρας στα χέρια που δεν είναι άλλο από τον φαλλό.

Παρά το γεγονός ότι φέτος ο Δήμος Τυρνάβου δεν μετέχει στην διοργάνωση των εκδηλώσεων – λόγω των μέτρων ενάντια στην εξάπλωση του κοροναϊού – οι Τυρναβίτες και οι επισκέπτες ήταν παρόντες και αναβίωσαν τα έθιμα.

Παρόμοια, παρά τη ματαίωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων από το Δήμο Πατρέων εξαιτίας του κινδύνου περαιτέρω διάδοσης του κοροναϊού, περισσότεροι από 2.000 Πατρινοί καρναβαλιστές δεν πτοήθηκαν και το μεσημέρι της Κυριακής ξεκίνησαν την καθιερωμένη ετήσια παρέλαση από την πλατεία Ομονοίας.

Τα γκρουπ κατευθύνθηκαν μέσω της Γούναρη στην πλατεία Γεωργίου, όπου νωρίτερα ένας εκπρόσωπος από καθε πλήρωμα απαθανατίστηκε στην ιστορική φωτογραφία έξω από το δημοτικό Θέατρο Απόλλων στην πλατεία Γεωργίου.

Σύμφωνα με το xanthinea, το Καρναβάλι της Ξάνθης έχει υποστεί ένα μεγάλο οικονομικό πλήγμα από την απρόσμενη εξέλιξη της ματαίωσής του. Ωστόσο σίγουρα αρκετοί είναι αυτοί που συνεχίζουν να επισκέπτονται την περιοχή, ενώ και οι ίδιοι οι κάτοικοι δήλωσαν φανερά την επιθυμία τους να βγουν έξω και να διασκεδάσουν σε αποκριάτικους ρυθμούς το βράδυ της Παρασκευής.

Ξάνθηκαρναβαλικές εκδηλώσειςκαρναβάλιΤύρναβοςΜπουρανίΠάτραΚαθαρά Δευτέρα