Ελλάδα|09.12.2018 17:23

Ελεύθερος από τις αλβανικές αρχές ο φρουρός του βουλευτή Γιόγιακα

Τίμος Φακαλής

Ελεύθερος-με τον περιοριστικό όρο να παρουσιάζεται κάθε δεκαπενθήμερο στο Αστυνομικό Τμήμα των Αγίων Σαράντα-αφέθηκε από τις αλβανικές αρχές το απόγευμα της Κυριακής (09/12) ο αστυνομικός φρουρός του βουλευτή της ΝΔ Βασίλη Γιόγιακα. O 35χρονος φρουρός συνελήφθη το Σάββατο στην αλβανική πλευρά των συνόρων, επειδή έφερε το υπηρεσιακό του όπλο χωρίς να έχει την απαιτουμένη άδεια.Του απαγγέλθηκε η κατηγορία της παράνομης κατοχής όπλου και η υπόθεσή του θα εκδικαστεί το προσεχές διάστημα από το αλβανικό δικαστήριο.  

Ο βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ Βασίλης Γιόγιακας είχε μεταβεί στην Αλβανία για το μνημόσυνο του Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Ο Έλληνας αστυνομικός, ο οποίος κρατείτο στο αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, επιστρέφει μαζί με τον βουλευτή της ΝΔ στην Ηγουμενίτσα. 

Το περιστατικό

«Από κεκτημένη ταχύτητα ο Έλληνας αστυνομικός δεν δήλωσε την κατοχή του όπλου του στα σύνορα. Ούτε και οι αλβανικές αρχές όμως τον ρώτησαν» είπε στο ethnos.gr ο κ. Γιόγιακας ο οποίος παραμένει στους Αγίους Σαράντα αναμένοντας τις εξελίξεις και πρόσθεσε: «Στον πρώτο από τους τρεις ελέγχους που μας έκαναν κατά τη διάρκεια του ταξιδιού οι Αλβανικές αρχές ο 35χρονος δήλωσε την κατοχή όπλου». Ωστόσο  την ώρα που βρίσκονταν στο χωριό Κρανιά, Αλβανοί αστυνομικοί τους σταμάτησαν εκ νέου και τους έκαναν σωματική έρευνα.

Οι τοπικές Αρχές διαπίστωσαν ότι ο αστυνομικός είχε μαζί του τον ατομικό του οπλισμό και τον μετέφεραν στο Αστυνομικό τμήμα των Αγίων Σαράντα, όπου και παραμένει. Σύμφωνα με την αλβανική αστυνομία ο 35χρονος δεν είχε δηλώσει στα σύνορα την κατοχή του όπλου. 

Μέχρι την Κυριακή το μεσημέρι η αυτόφωρη διαδικασία δεν είχε ολοκληρωθεί από τις αλβανικές και αστυνομικές αρχές. «Αν δεν λυθεί το ζήτημα σήμερα η υπόθεση θα πάει Τρίτη  γιατί στην Αλβανία την Δευτέρα είναι δημόσια γιορτή (εθνική γιορτή νεολαίας) και δεν λειτουργούν τα δικαστήρια» είπε το πρωί της Κυριακής στο ethnos.gr  ο βουλευτής της ΝΔ κ. Γιόγιακας.

Όλο το προηγούμενο διάστημα ο Έλληνας πρόξενος είχε εντείνει στο Αργυρόκαστρο τις διπλωματικές πιέσεις προκειμένου να λήξει το ζήτημα το συντομότερο δυνατό με τον Έλληνα αστυνομικό και να επιστρέψει στην χώρα. Εκτός από τον Έλληνα πρόξενο με τις αλβανικές αρχές επικοινώνησε και ο επικεφαλής του τομέα Εξωτερικών της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος

Κωνσταντίνος ΚατσίφαςαστυνομίαΒασίλης Γιόγιακας