Ελλάδα|06.03.2020 17:01

Κοροναϊός: Έρχεται στην Ελλάδα ομάδα του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων

Μαρία Ψαρά

Ύστερα από αίτημα του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια, μια ομάδα του ECDC, του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων, επισκέπτεται ήδη την Ελλάδα από χθες. Η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο της συνεργασίας των ειδικών με τις Αρχές υγείας των κρατών μελών που το ζητάνε, για καλύτερη αντιμετώπιση του κοροναϊού.

Το κλιμάκιο έχει ήδη επισκεφθεί την Ιταλία, ωστόσο, όπως σχολίασε διπλωματική πηγή των Βρυξελλών "οι Ιταλοί τους κάλεσαν αφού είχαν εκατοντάδες θύματα. Είναι θετικό που η Ελλάδα θέλησε να τους φέρει νωρίτερα, πριν δηλαδή υπάρξει μεγαλύτερη διασπορά της επιδημίας". 

Ένα από τα θέματα που έθεσε η ελληνική πλευρά ήταν η ένταξη περισσότερων χωρών στην κατηγορία των ελέγχων. Για παράδειγμα, το Ισραήλ δεν ήταν στη λίστα των χωρών, των οποίων οι ταξιδιώτες ελέγχονταν -τα αποτελέσματα τα είδαμε στην περίπτωση της χώρας μας. «Ο κορονοϊός μεταδίδεται εύκολα και σύντομα θα φτάσει σε πολλές περιοχές κάθε χώρας. Όλα τα συστήματα οφείλουν να είναι απολύτως έτοιμα για αυτό", είπε έτερη πηγή. 

Βασίλης ΚικίλιαςΚορονοϊός