Ελλάδα|09.03.2020 15:32

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Αναστέλλονται όλες οι ορκωμοσίες λόγω κοροναϊού

Newsroom

Την αναστολή όλων των τελετών ορκωμοσίας, των προγραμματισμένων εκδηλώσεων εντός του πανεπιστημίου καθώς και όλων των ταξιδιών των μελών της πανεπιστημιακής κοινότητας στο εξωτερικό αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνει για την αντιμετώπιση του κινδύνου διάδοσης του κοροναϊού COVID-19.

Ειδικότερα, οι τελετές ορκωμοσίας πρώτου και δευτέρου κύκλου σπουδών αναστέλλονται μέχρι την Παρασκευή 10 Απριλίου, ενώ μέχρι τότε τα πτυχία και οι τίτλοι, εφόσον οι απόφοιτοι το επιθυμούν, θα χορηγούνται από τις γραμματείες των τμημάτων και τις γραμματείες των προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών.

Παράλληλα, η Σύγκλητος συστήνει σε όλα τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας (φοιτητές περιλαμβανομένων των φοιτητών Erasmus, ακαδημαϊκό, εκπαιδευτικό, διδακτικό, ερευνητικό, τεχνικό και διοικητικό προσωπικό) να μην πραγματοποιούν ταξίδια στο εξωτερικό, να ενημερώνονται τακτικά και να τηρούν σχολαστικά τις επίσημες οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, λαμβάνοντας όλα τα σχετικά μέτρα προφύλαξης. Εφόσον χρειαστεί να πραγματοποιήσουν επίσκεψη στο εξωτερικό, μετά την επιστροφή τους θα τίθενται σε αναγκαστική απομόνωση από τους πανεπιστημιακούς χώρους, διάρκειας 14 ημερών.

Σε περιπτώσεις που μέλη ΔΕΠ, ΕΕΠ, ΕΔΙΠ, διδάσκοντες χρειαστεί να απουσιάσουν στο εξωτερικό, τότε για το χρονικό διάστημα της αναγκαστικής απομόνωσης η διδασκαλία των μαθημάτων τους είτε θα αναβληθεί, για να πραγματοποιηθεί σε εύθετο χρόνο, είτε θα πραγματοποιηθεί από άλλα μέλη του ίδιου γνωστικού αντικειμένου.

Τέλος, το πανεπιστήμιο αναστέλλει όλες τις προγραμματισμένες διοργανώσεις συνεδρίων, ημερίδων και εκδηλώσεων, εντός του Πανεπιστημίου, με διεθνείς συμμετοχές, καθώς και όλες τις προγραμματισμένες και μη επισκέψεις από το εξωτερικό.

ΚορονοϊόςΠανεπιστήμιο Μακεδονίαςμέτρα κορονοϊός