Ελλάδα|09.03.2020 21:31

Κοροναϊός: Ποια μέτρα θα λάβει ο δήμος Αθηναίων για την αντιμετώπιση του ιού

Άρης Χατζηγεωργίου

Μέτρα που διασφαλίζουν τις απαραίτητες λειτουργίες ακόμη και αν χρειαστεί ο Δήμος Αθηναίων να κλείσει λόγω του κοροναϊού, ανακοίνωσε στο δημοτικό συμβούλιο ο Γενικός Γραμματέας του Αλέξανδρος Τσιατσιάμης.

Μετά από συζήτηση στην οποία τέθηκαν αλλεπάλληλα ερωτήματα για τα μέτρα που έχουν σχεδιασθεί σε χώρους συνάθροισης κοινού αλλά και μέσα στις υπηρεσίες του δήμου στις οποίες συναθροίζεται κοινό, ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου αναφέρθηκε στις εξής ενέργειες:

  1. Υπάρχει μεγάλη παρακαταθήκη και γίνονται συνεχώς προμήθειες των υλικών που θεωρούνται απαραίτητα όπως τα αντισηπτικά υγρά και οι προστατευτικές μάσκες. Τα υλικά αυτά διατίθενται σε όλες τις υπηρεσίες και τα σχολεία.
  2. Υπάρχει εργολάβος ο οποίος είναι δεσμευμένος για να πραγματοποιήσει απολυμάνσεις σχολικών κτιρίων σε 800 μονάδες. Τα σχολεία είναι 400 άρα μπορούν να γίνουν δύο απολυμάνσεις σε κάθε κτιριακό συγκρότημα.
  3. Εχει ενισχυθεί ο προϋπολογισμός του δήμου με 200.000 ευρώ για να να γίνουν αυτές οι προμήθειες ενώ μέσα από το αποθεματικό διατίθενται ακόμη 150.000 ευρώ στις σχολικές επιτροπές για ό,τι μπορεί να χρειαστεί στο μέλλον.
  4. Γίνεται σχεδιασμός στις υπηρεσίες του δήμου όπου συγκεντρώνεται κοινό (δημοτολόγια, ληξιαρχεία κλπ) ώστε να αποφεύγεται ο συνωστισμός και να υπάρχει συνεχής ροή χωρίς να δημιουργούνται ουρές.
  5. Υπάρχει σχέδιο με Προσωπικό Ασφαλείας ώστε να καλύπτονται οι ελάχιστες ανάγκες και να μην κλείσει ο Δήμος Αθηναίων.
  6. Οργανώθηκε ειδικός χώρος που θα εξασφαλίσει την συνέχιση των λειτουργιών με ηλεκτρονικό τρόπο ώστε να μην διακοπούν απαραίτητες δράσεις όπως η μισθοδοσία των υπαλλήλων.
δήμος ΑθηναίωνΚορονοϊόςμέτρα κορονοϊός