Ελλάδα|11.03.2020 01:23

Νεκρός στον Έβρο: Τι είπε στο ethnos.gr ο ιατροδικαστής

Κώστας Ασημακόπουλος

Το πρωί της Τρίτης 10/3 έγινε η ιατροδικαστική εξέταση νεκροψία νεκροτομή της σορού που εντοπίστηκε χθες στο δέλτα του Εβρου κοντά στο χωριό Φέρρες. Σύμφωνα με τον  καθηγητή ιατροδικαστικής Παύλο Παυλίδη που μίλησε στο ethnos.gr τα ακριβή αίτια του θανάτου δε μπορούν να προσδιοριστούν καθώς η σορός ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Εκτιμά δε πως ο θάνατος έχει επέλθει πριν από περίπου ένα μήνα ίσως και περισσότερο.

«Σε κατάσταση σαπωνοποίησης»

«Δεν υπήρχαν ευρήματα. Το χέρι για παράδειγμα ήταν σε πλήρη αποσύνθεση. Όλη η σορός ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Δεν βρέθηκε κάποιο άλλο ίχνος στη σορό που να μας οδηγεί σε ασφαλή συμπεράσματα. Επομένως ο θάνατος πιθανότατα να προήλθε από πνιγμό».

Σε ερώτηση εάν βεβαιώνει πως πρόκειται για άνδρα και ποιας ηλικίας είπε: «Ναι πρόκειται για άνδρα. Υπολογίζω ηλικίας γύρω 35 ετών με χαρακτηριστικά που μας οδηγούν στο συμπέρασμα πως ήταν κάποιος που βρίσκονταν στις μεταναστευτικές ροές».

Εννιά σοροί μέσα στο 2020

Σχετικά με την τύχη της σορού και που θα ταφεί είπε: «Το πρωτόκολλο προβλέπει παραμονή της σορού στα ψυγεία μας για περίπου τρεις μήνες. Θα εξεταστούν όλες οι περιπτώσεις αναζητήσεων ή κάποιο άλλο στοιχείο που να βεβαιώνει την ταυτότητα του. Εάν δεν βρεθεί θα ταφεί στο νεκροταφείο Ορεστιάδας». Οσο για τον αριθμό των σορών που έχουν βρεθεί στην περιοχή του Έβρου και δεν έχουν ταυτοποιηθεί ο καθηγητής Παύλος Παυλίδης είπε: «Από την αρχή του 2020 έχουν βρεθεί εννιά σοροί που δεν έχουν ταυτοποιηθεί. Ηταν όλοι άνδρες. Δεν υπήρχε καμία γυναίκα μεταξύ των σορών. Με όλους ακολουθείται η ίδια διαδικασία».

μετανάστεςΈβροςιατροδικαστήςΠαύλος Παυλίδης