Ελλάδα|11.03.2020 19:57

Εβρος: Επίσκεψη από το δεξί χέρι της Λεπέν στις Καστανιές και Πύθιο

Newsroom

Εκπρόσωποι ακροδεξιών και φασιστικών κομμάτων από όλη την Ευρώπη «παρελαύνουν» από τον Έβρο για να «επιθεωρήσουν» την κατάσταση που επικρατεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα προκαλώντας δυσφορία στην τοπική κοινωνία.

Ο αντιπρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης της Γαλλίας Ζορντάν Μπαρντελά βρίσκεται στον Έβρο και επιθεωρεί την κατάσταση εκ μέρους του εθνικιστικού ακροδεξιού κόμματος που ηγείται η Μαρίν Λεπέν. Ο 24χρονος Μπαρντελά αποτελεί τη φυσική συνέχεια του Εθνικού Μετώπου, του κόμματος που ίδρυσε ο γνωστός ακροδεξιός Γάλλος πολιτικός Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Ο Μπαρντελά θα βρεθεί σήμερα και αύριο στα συνοριακά φυλάκια του Εβρου, ενώ θα συναντηθεί και με αυτοδιοικητικούς παράγοντες. Ο Μπαρντελά, που είναι μόλις 24 ετών, είναι μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ιδιότητα με την οποία επισκέπτεται τα σύνορα, και αποτελεί το νέο ανατέλλον πολιτικό «αστέρι» της εθνικιστικής παράταξης στη Γαλλία. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, η αντιπροσωπεία των Γάλλων εθνικιστών θα επισκεφτεί τα φυλάκια στις Φέρες και Καστανιές, ενώ θα συναντηθεί και με τους δημάρχους Ορεστιάδας και Σουφλίου Βασίλη Μαυρίδη και Παναγιώτη Καλακίκο αντίστοιχα.

Επίσης θα επισκεφθεί το εντυπωσιακό μνημείο των Γάλλων που έπεσαν νεκροί κατά τη διάρκεια του Α΄παγκοσμίου πολέμου και βρίσκεται στον σταθμό του τρένου στο Πύθιο Εβρου.

Ζορντάν ΜπαρντελάΓαλλίαΠύθιοΜαρίν ΛεπένΟρεστιάδα