Ελλάδα|13.03.2020 09:29

Στη Μαλακάσα η δεύτερη δομή που θα δεχθεί μετανάστες και πρόσφυγες από τα νησιά

Newsroom

Σε κλειστή - ελεγχόμενη δομή αναμένεται να μετατραπεί η δομή προσφύγων και μεταναστών που υπάρχει σήμερα στη Μαλακάσα. Σύμφωνα με πληροφορίες του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου «γίνονται εργασίες μετατροπής της ανοιχτής δομής, σε κλειστή - ελεγχόμενη, γεγονός το οποίο θα μειώσει την επιβάρυνση που προκαλεί η δομή στην περιοχή».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές «δεν προγραμματίζεται αύξηση του συνολικού αριθμού των διαμενόντων». Στην Μαλακάσα φιλοξενούνται σήμερα περίπου 2.500 μετανάστες. Οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν τον Απρίλιο. 

Στο  μεταξύ ξεκίνησαν εδώ και λίγες μέρες οι εργασίες για την κατασκευή κλειστού κέντρου μεταναστών στη θέση Κλειδί στο Δήμο Σιντικής Σερρών. Πρόκειται για το πρώτο κλειστό κέντρο που θα δημιουργηθεί στη Βόρεια Ελλάδα, στο οποίο, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου, αναμένεται να μετακινηθούν όσοι μπήκαν παράνομα στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου, τόσο από τον Έβρο όσο και από τα νησιά, με στόχο να επαναπατρίζονται άμεσα στις χώρες καταγωγής τους.  

Σε ανακοίνωσή τους οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων τονίζουν ότι «εθνικοί λόγοι υπαγορεύουν αυτή τη στιγμή να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων που απαιτεί η Πατρίδα. Για αυτούς τους λόγους, με δημοτική ομοψυχία, όλες οι δημοτικές παρατάξεις του δήμου Σιντικής (πλην της Λαϊκής Συσπείρωσης, η οποία είναι κατά της λειτουργίας δομών σε όλη την Ελλάδα), αποφάσισαν ομόφωνα να επιτρέψουν τη δημιουργία κλειστής δομής περιορισμένου χρόνου για τη διαχείριση μέχρι απελάσεως των παράνομων μεταναστών, στην περιοχή "Κλειδί", αποτρέποντας κάθε πρόκληση διχασμού των κατοίκων του δήμου».

Την κοινή δήλωση υπογράφουν οι: Φώτης Δομουχτσίδης, δήμαρχος Σιντικής, Ζήσης Λούγγος, Όλγα Φυταγκουρίδου και Ιωσήφ Παναγιωτίδης.

πρόσφυγεςκλειστό κέντροΜαλακάσα