Ελλάδα|13.03.2020 12:49

Κοροναϊός - Δήμος Αθηναίων: Συνωστισμός παρά τις απαγορεύσεις για τις πινακίδες

Άρης Χατζηγεωργίου

Φαίνεται πως εκεί στον Δήμο Αθηναίων δεν παίρνουν και πολύ στα σοβαρά τα μέτρα για την πρόληψη εξάπλωσης του κορoναϊού, με την αποφυγή του συνωστισμού πολιτών στις υπηρεσίες.

Οι φωτογραφίες που δημοσιεύει το ethnos.gr δείχνουν την κατάσταση που επικράτησε και συνεχίζει να επικρατεί από το πρωί σήμερα στο κτίριο της Δημοτικής Αστυνομίας του Δήμου Αθηναίων που βρίσκεται δυο βήματα από την Ομόνοια, στην Αγίου Κωνσταντίνου 14.

Ουρές δεκάδων πολιτών σχηματίστηκαν από το πρωί στο πεζοδρόμιο και συνεχίστηκαν μέσα στο κτίριο μπροστά από τα γκισέ στα οποία επιστρέφονται οι πινακίδες, οι οποίες είχαν αφαιρεθεί για διάφορους λόγους. Οπως μας ενημέρωσε αναγνώστης, ο οποίος τράβηξε και μας έστειλε τις φωτογραφίες, οι υπηρεσίες προφανώς γνώριζαν ότι θα περιμένουν αυτόν τον κόσμο καθώς δεν ανακοινώθηκε μαζική επιστροφή πινακίδων κυκλοφορίας όπως συμβαίνει πριν από περιόδους αργιών.

Γνώριζαν δηλαδή οι υπηρεσίες ότι σήμερα έληγαν οι ποινές για τους συγκεκριμένους πολίτες, αλλά αντί να πάρουν κάποιο έκτακτο μέτρο, τους άφησαν να περιμένουν κατ' αρχάς στο πεζοδρόμιο και το χειρότερο, να συνωστίζονται μέσα στους κλειστούς χώρους της Δημοτικής Αστυνομίας.

Φυσικό και επόμενο ήταν από εκεί και πέρα, να ξεσπάσουν διαμαρτυρίες από τους πολίτες που κόντεψαν να φθάσουν στο «νέο σιντριβάνι» της Ομόνοιας ενώ η δυσαρέσκεια φούντωσε όταν έβλεπαν ότι η ίδια κατάσταση επικρατούσε και στο εσωτερικό του κτιρίου. Πρόκειται εμφανέστατα για κατάσταση που εκθέτει σε κίνδυνο όχι μόνο τους πολίτες αλλά φυσικά και το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας για το οποίο θα έπρεπε να λαμβάνονται μέτρα προστασίας. Υπενθυμίζεται ότι χθες εκδόθηκε αναλυτική εγκύκλιος από τον Υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο που ζητούσε να ληφθούν σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού καθώς ταυτόχρονα πολλοί υπάλληλοι παίρνουν ειδική άδεια ή άλλοι αποσύρονται από τα γκισέ σε άλλες υπηρεσίες καθώς θεωρούνται «ευάλωτοι» και δεν πρέπει να εκτίθενται σε κίνδυνο για την υγεία τους.

Κορονοϊόςδήμος Αθηναίωνμέτρα κορονοϊός