Ελλάδα|13.03.2020 14:58

Πλάνο αντιμετώπισης έκτακτης ανάγκης στις κρίσιμες υποδομές από το υπουργείο Υποδομών

Newsroom

Η επιβεβαίωση και επικαιροποίηση πλάνων έκτακτης ανάγκης ώστε να διασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία τους σε οποιοδήποτε ενδεχόμενο μπορεί να προβλεφθεί για το επόμενο διάστημα αλλά και το σχέδιο για τη λειτουργία τους μειωμένο προσωπικό, είναι το αντικείμενο της συνεχούς συνεργασίας του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, με τους επικεφαλής κρίσιμων υποδομών και ιδίως την ΥΠΑ, της ΕΥΔΑΠ, του ΟΑΣΑ, του ΟΣΕΘ, του ΟΣΕ, του Αεροδρομίου Ελ. Βενιζέλος, καθώς και με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου που είναι υπεύθυνες για την λειτουργία των αυτοκινητοδρόμων.

Παράλληλα, συγκροτήθηκε συντονιστικό όργανο του υπουργείου υπό την εποπτεία του ΓΓ Μεταφορών, Νίκου Σταθόπουλου, για την επίβλεψη της εφαρμογής των πλάνων που έχουν εκπονηθεί, ενώ έχει ετοιμαστεί επιχειρησιακό σχέδιο και είναι έτοιμο να λειτουργήσει με μειωμένο προσωπικό, εφόσον οι συνθήκες το επιβάλουν.

«Είναι μία εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση, την οποία μόνο με υπευθυνότητα και ψυχραιμία μπορούμε να αντιμετωπίσουμε. Από τη μεριά του υπουργείου μας, έχουμε προετοιμαστεί ώστε ιδίως οι πλέον κρίσιμες υποδομές να μπορούν να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Το πιο σημαντικό βέβαια είναι όλοι μας να συνεχίσουμε να πειθαρχούμε στις οδηγίες του ΕΟΔΥ» επεσήμανε σε δηλώσεις του ο κ. Καραμανλής.

Κορονοϊός