Ελλάδα|13.03.2020 22:10

Κοροναϊός: Από τους 350 εργαζόμενους οι 45 σε καραντίνα στο νοσοκομείο Καστοριάς

Ρωμανός Κοντογιαννίδης

Δραματική είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Καστοριάς, αφού εξαιτίας των κρουσμάτων κοροναϊού σε εργαζόμενους και αυτών που έχουν μπει υποχρεωτικά σε καραντίνα, επειδή ήρθαν σε επαφή με συναδέλφους τους που βρέθηκαν θετικοί στη νόσο, κινδυνεύει άμεσα να τιναχθεί στον «αέρα» η λειτουργία του.

Όπως ανέφερε στο ethnos.gr ο πρόεδρος των εργαζομένων στο νοσοκομείο, Χρήστος Κουσουρής, από τους 350 εργαζόμενους σήμερα οι 45 απέχουν αναγκαστικά από τα καθήκοντά τους, είτε επειδή έχουν νοσήσει είτε διότι βρίσκονται σε καραντίνα. 

Μάλιστα, σχεδόν καθημερινά το νοσοκομείου αποδεκατίζεται από ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, διότι εντοπίζονται καινούργια κρούσματα. Είναι χαρακτηριστικό ότι σήμερα εντοπίστηκαν τρία άτομα θετικά στον κοροναϊό (ένας γιατρός και δύο νοσηλευτές), οι οποίοι προστέθηκαν στους δύο που ήδη νοσούν (ο 53χρονος που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ της Θεσσαλονίκης και ένας γιατρός).

«Αυτή τη στιγμή η κατάσταση στο νοσοκομείο μας είναι πολύ δύσκολη και η λειτουργία του είναι ανεπαρκής. Όταν τίθενται σε περιορισμό τόσοι πολλοί εργαζόμενοι, δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να εξυπηρετήσουμε μόνο τα επείγοντα περιστατικά. Την ίδια στιγμή όλο το προσωπικό, ιατρικό, παραϊατρικό και νοσηλευτές, βρισκόμαστε στα όρια της εξουθένωσης. Σημαντικό πρόβλημα αντιμετωπίζουν και αυτοί που εργάζονται για την καθαριότητα του νοσοκομείου. Δουλεύουν πάνω από το ωράριό τους και πάλι δεν προλαβαίνουν. Ταυτόχρονα πρέπει να προστατεύσουμε και τις ομάδες υψηλού κινδύνου. Κάνω έκκληση στον υπουργό Υγείας να ενισχύσει άμεσα το νοσοκομείο μας με προσωπικό και υλικά», σημειώνει στο ethnos.gr ο κ. Κουσουρής.

Απαραίτητη η άμεση απολύμανση

Κατά τον πρόεδρο των εργαζομένων, είναι απαραίτητη η άμεση απολύμανση όλων των χώρων του νοσοκομείου της Καστοριάς, ώστε να περιοριστεί η διασπορά του ιού. «Το νοσοκομείο πρέπει άμεσα να κλείσει και να γίνει απολύμανση σε όλους τους χώρους του. Καθημερινά κινδυνεύουμε όλοι και πρέπει να αντιμετωπιστεί η διασπορά του ιού. Αυτό πρέπει να γίνει άμεσα, διότι, δυστυχώς, φοβάμαι ότι πρέπει να περιμένουμε πολλά κρούσματα με κοροναϊό το επόμενο διάστημα. Πολλοί από τους γουναράδες μας βρίσκονταν στην Ιταλία, όταν εντοπίστηκαν εκεί τα κρούσματα, ενώ είχαμε κι ένα γκρουπ που πήγε για προσκύνημα στους Αγίους Τόπους. Νομίζω ότι ο νομός μας βρίσκεται ίσως στη χειρότερη θέση σε ολόκληρη τη χώρα», τονίζει ο κ. Κουσουρής. 

εργαζόμενοιΚαστοριάΚορονοϊός