Ελλάδα|16.03.2020 13:16

Στήθηκε σκηνή έξω από το νοσοκομείο Πρέβεζας για τον κορονοϊό

Newsroom

Μια σκηνή στήθηκε το Σαββατοκύριακο στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου Πρέβεζας, προκειμένου να υποστηρίξει τις αυξημένες ανάγκες του νοσηλευτικού ιδρύματος, λόγω κορονοϊού. Την έστησαν μέλη της Λέσχης Καταδρομέων του νομού Πρέβεζας, δίπλα στην είσοδο του νοσηλευτικού ιδρύματος, έπειτα από αίτημα της διοίκησης του νοσοκομείου και της πολιτικής προστασίας Ηπείρου.

Σε ανακοίνωσή της, η Λέσχη Καταδρομέων ανέφερε πως η σκηνή θα λειτουργήσει «για την υποδοχή ύποπτων κρουσμάτων πριν αυτά εισέλθουν στις εγκαταστάσεις του νοσοκομείου Πρέβεζας».  Όπως διευκρίνισαν, ωστόσο, πηγές της διοίκησης του νοσοκομείου μιλώντας στο ethnos.gr, η τέντα δεν θα υποδέχεται ασθενείς. Εχει καθαρά υποστηρικτικό ρόλο και προορίζεται αποκλειστικά ως χώρος όπου θα μπορεί το υγειονομικό προσωπικό να αλλάζει τα μέσα προσωπικής προστασίας. 

«Η υποδοχή και ο χειρισμός των ύποπτων κρουσμάτων γίνεται σε δύο οικίσκους. Ο ασθενής που εισέρχεται με ύποπτη συμπτωματολογία εισέρχεται στον πρώτο οικίσκο, όπου γίνεται η λήψη ιστορικού και η πρώτη διαλογή. Στον δεύτερο οικίσκο γίνεται η λήψη δείγματος», ανέφερε αρμόδια πηγή του νοσοκομείου και πρόσθεσε: «Χρειαζόμασταν έναν χώρο όπου θα μπορεί το προσωπικό που χειρίζεται αυτά τα περιστατικά να αλλάζει με ασφάλεια την ολόσωμη στολή, τα γάντα, τη μάσκα και τα άλλα μέσα προσωπικής προστασίας. Για αυτό το λόγο στήθηκε η τέντα, δίπλα στον δεύτερο οικίσκο»

Σημειώνεται πως το νοσοκομείο Πρέβεζας έχει διαχειριστεί πολλά ύποπτα περιστατικά, αλλά δεν υπάρχει μέχρι σήμερα επιβεβαιωμένο κρούσμα 

Κορονοϊόςδημόσιο νοσοκομείοΠρέβεζα