Ελλάδα|17.03.2020 21:03

Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος: Το Πάσχα θα το περάσουμε διαφορετικά

Newsroom

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων Μάξιμος μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV και τη Νίκη Λυμπεράκη για το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

Η κυβέρνηση έκανε το βήμα που δεν είχε κάνει η ΔΙΣ και ανέστειλε τις Θείες Λειτουργίες στις εκκλησίες και σε κάθε χώρο λατρείας. Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων, ανέφερε ότι η Εκκλησία υποδέχεται την απόφαση της κυβέρνησης όπως την αποδέχεται κάθε Έλληνας πολίτης.

«Για εμάς είναι πολύ μεγάλος πόνος να μην μπορούμε να λειτουργήσουμε και να κοινωνήσουμε τους πιστούς, αλλά θα κάνουμε αυτή τη θυσία γιατι θέλουμε να βοηθήσουμε με κάθε τρόπο για να αποφευχθεί με κάθε τρόπο να νοσήσουν άνθρωποι που βρίσκονται στις ευπαθείς ομάδες», ανέφερε.

Στην αρνητική κριτική που ασκείται στην Εκκλησία, ανέφερε ότι έκλεισαν τα κατηχητικά, τα γραφεία, τέθηκαν περιορισμοί στα ωράρια και πάρθηκαν μέτρα και από την Εκκλησία.

«Εκδόσαμε μια εγκύκλιο όπου λέμε σαφέστατα τι πρόκειται να γίνει και να ενημερωθούν όλοι. Αν συμβεί κάτι διαφορετικό θα πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα», είπε

«Εκτιμώ ότι το Πάσχα θα το περάσουμε διαφορετικά και τα πράγματα μπορεί να χειροτερέψουν το επόμενο διάστημα, αλλά πρέπει να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να προστατέψουμε τις ομάδες που κινδυνεύουν περισσότερο», ανέφερε καταλήγοντας ο Μητροπολίτης.

ΚορονοϊόςΜητροπολίτης Ιωαννίνων