Ελλάδα|10.12.2018 16:49

Δεν έκλεψαν χάκερ στοιχεία πελατών του «THE MET HOTEL»

Newsroom

Σε συνέχεια προηγούμενου δημοσιεύματος του ethnos.gr, ξεκαθαρίζεται ότι από το «THE MET HOTEL» δεν εκλάπησαν στοιχεία πελατών, καθώς δεν ήταν, όπως αναφέρουν, ανάμεσα στη βάση δεδομένων 500.000.000 πελατών (SPG – Starwood Preferred Guest), στην οποία είχαν πρόσβαση οι χάκερ, σύμφωνα με την ανακοίνωση της Marriott.

Όπως αναφέρεται στη σχετική επιστολή του «THE MET HOTEL» προς το ethnos.gr, «η εταιρεία μας διατηρεί πολυτελή ξενοδοχεία, μεταξύ των οποίων είναι το ξενοδοχείο «THE MET HOTEL», που εδρεύει στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Το εν λόγω ξενοδοχείο ανήκει στην κατηγορία Design Hotels, χωρίς ωστόσο να είναι το μοναδικό αφού στην Ελλάδα υπάρχουν άλλα 17 Design Hotels.

Την Παρασκευή 30/11/2018, με έκπληξή μας διαπιστώσαμε ότι σε δημοσίευμα του ιστότοπου www.ethnοs.gr, γίνεται μνεία του ξενοδοχείου μας το «THE MET HOTEL» και συγκεκριμένα στο άρθρο που φέρει τον τίτλο "Marriott: Τα ελληνικά ξενοδοχεία από τα οποία έκλεψαν τα στοιχεία των πελατών. Πρόσβαση σε προσωπικά στοιχεία 500 εκατ. πελατών είχαν οι χάκερ".

Είμαστε αναγκασμένοι να σας αποστείλουμε την παρούσα επιστολή εκφράζοντας την εντονότατη δυσαρέσκειά μας για το παραπλανητικό αυτό δημοσίευμα, που διαδίδει αναληθείς ειδήσεις και δυσφημεί συκοφαντικά την εταιρεία μας, πλήττοντας την εμπορική της φήμη και το κύρος της. Ουδέποτε εκλάπησαν στοιχεία πελατών ή οιασδήποτε μορφής προσωπικά δεδομένα από το ξενοδοχείο «THE MET HOTEL» ή από άλλο ξενοδοχείο της εταιρείας μας. Αντιθέτως όλες οι επιχειρήσεις μας είναι πλήρως συμμορφωμένες με τα οριζόμενα στις διατάξεις του Γενικού Κανονισμού για την προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα. Είναι δε απορίας άξιο το γιατί επιλέξατε να αναφερθείτε αποκλειστικά και μόνο στο «THE MET HOTEL» και δεν αναφερθήκατε σε κανένα άλλο από τα 17 Design Hotels που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Επιπλέον μας προβληματίζει το γεγονός ότι κανένας συνεργάτης σας δεν επικοινώνησε με εκπρόσωπο της εταιρείας μας για να επαληθεύσει τα αναγραφόμενα στο άρθρο. Σε περίπτωση που επικοινωνούσατε μαζί μας Θα σας ενημερώναμε πώς δεν είμαστε συνδεδεμένοι στο σύστημα Starwood και ως εκ τούτου δεν ανταλλάσσουμε στοιχεία.

Είναι δε απορίας άξιο το γιατί επιλέξατε να αναφερθείτε αποκλειστικά και μόνο στο «THE MET HOTEL» και δεν αναφερθήκατε σε κανένα άλλο από τα 17 Design Hotels, που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα. Επιπλέον μας προβληματίζει το γεγονός ότι κανένας συνεργάτης σας δεν επικοινώνησε με εκπρόσωπο της εταιρείας μας για να επαληθεύσει τα αναγραφόμενα στο άρθρο. Σε περίπτωση που επικοινωνούσατε μαζί μας θα σας ενημερώναμε πώς δεν είμαστε συνδεδεμένοι στο σύστημα Starwood και ως εκ τούτου δεν ανταλλάσσουμε στοιχεία. Επειδή επιθυμούμε να αποκαταστήσετε τη ζημία που προκλήθηκε στη εταιρεία μας, σας καλούμε να επανορθώσετε αναρτώντας στον ίδιο ιστότοπο ένα νέο δημοσίευμα που να ξεκαθαρίζει ότι από το «THE MET HOTEL» της Θεσσαλονίκης δεν εκλάπησαν στοιχεία πελατών από χάκερς και ότι τα προσωπικά δεδομένα των πελατών μας είναι ασφαλή».

THE MET HOTELχάκερ