Ελλάδα|18.03.2020 12:09

Πιερία: Ξορκίζουν τον κορονοϊό με ένα μεγάλο party

Newsroom

Η ιδέα ήρθε από τον παραγωγό μουσικών εκδηλώσεων με έδρα την Κατερίνη, Βασίλη Κοντοκώστα και στο αρχικό του κάλεσμα ανταποκρίθηκαν άλλοι 2-3 DJs. Σήμερα που η λίστα έχει κλείσει, 40 μουσικοί παραγωγοί από την Κατερίνη και τα παράλιά της –Κορινός, Νέοι Πόροι, κ.ά.-, μέχρι τα ορεινά –Λιτόχωρο, Βροντού- επέλεξαν το αγαπημένους τους τραγούδι και βγάζουν τα μηχανήματά τους στο μπαλκόνια, συμμετέχοντας στο μεγάλο πάρτυ που θα ταράξει την νύχτα του Σαββάτου, 21 Μαρτίου. 

«Βιώνουμε όλοι μια δύσκολη κατάσταση, την οποία δυστυχώς βιώνουμε κλεισμένοι στα σπίτια μας, για τον φόβο του κορονοϊού. Σκέφτηκα πως θα ήταν καλό να ξορκίσουμε τον φόβο αυτό και να διασκεδάσουμε τους γείτονές μας, να δώσουμε χαρά σε όσους μένουν μόνοι και όσους είναι με τις οικογένειές τους στο σπίτι. Κι αυτό το πάρτυ θέλουμε να τους μείνει αξέχαστο», λέει στο ethnos.gr, ο κ. Κοντοκώστας.

Οι 40 DJs έχουν στείλει στον διοργανωτή το αγαπημένο τους τραγούδι, ενδιάμεσα λένε το όνομά τους και το μήνυμα «Μένουμε σπίτι» κι αυτή η play list θα ακουστεί ταυτόχρονα στις 18.30 σε όλο το νομό, ενώ έχει ήδη σταλεί και στα τοπικά ραδιόφωνα που θα συντονιστούν στο πάρτυ την ίδια ώρα. Ένας επέλεξε το «Βγες στο μπαλκόνι να δεις» των Πυξ Λαξ, ένας άλλος το «I will survive» της Gloria Gaynor κι ένας τρίτος το «Stayin΄ Αlive» των Bee Gees, όλοι πάντως εμπνεύστηκαν από τις δύσκολες μέρες που περνούν κλεισμένοι στα σπίτια και τον γενικότερο φόβο για την εξάπλωση του κορονοϊού.

«Ενώνουμε τα ηχεία μας, τις μουσικές επιλογές μας, φτιάχνουμε το soundtrack της πόλης μας και όχι μόνο, συντονιζόμαστε με τους ραδιοφωνικούς σταθμούς και βοηθάμε με τον τρόπο μας στην μετάδοση του μηνύματος ενάντια στην εκθετική μεταδοτικότητα του καινούργιου κορωνοϊού, #menoumespiti #kanoumeparty», μας λέει ο Κ. Κοντοκώστας και προσθέτει: «η  ιδέα ξεφύτρωσε στην εξουθενωμένη Ιταλία στα μπαλκόνια των DJs και εξελίχθηκε μέσα από ηλεκτρονικές συζητήσεις μεταξύ μας, τις ώρες της εθελοντικής κατ’ οίκου καραντίνας, όπου ο κλάδος των Ελλήνων DJs βιώνει και αυτός, σε συνδυασμό με την πλήρη αναστολή όλων των εκδηλώσεων και μόνιμης εργασίας σε καφέ-μπαρ-κλαμπ. Κοιτάζουμε μόνο την σωματική υγεία αυτές τις ώρες και βάζουμε και εμείς με την σειρά μας, ένα λιθαράκι, με αυτόν τον τρόπο, στην ενδυνάμωση της ψυχικής μας υγείας που δοκιμάζετε. Θα «διαταράξουμε» την βουβαμάρα της πόλης για να περάσουμε το μήνυμα. Μένουμε σπίτι, προσέχουμε τους γύρω μας σαν να είμαστε φορείς του μικροβίου. Ανοίχτε παράθυρα και πόρτες, ευκαιρία είναι, διπλό το κέρδος».Η είδηση της πρωτοβουλίας που έγινε γνωστή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης εξαπλώθηκε σαν…τσουνάμι και ήδη αντίστοιχες σκέψεις υπάρχουν στην Αθήνα, στη Θεσσαλονίκη, στη Ρόδο και αλλού.

djΚορονοϊόςΠιερίαπάρτι