Ελλάδα|18.03.2020 20:12

Πανεπιστήμιο Μακεδονίας: Ξεκινάει η εξ' αποστάσεως διδασκαλία

Newsroom

Τη δρομολόγηση της εξ αποστάσεως διδασκαλίας για όλα τα μαθήματα των προπτυχιακών και των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών αποφάσισε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, σε έκτακτη συνεδρίασή της που πραγματοποιήθηκε με τηλεδιάσκεψη. Μάλιστα, ήδη ένας ορισμένος αριθμός μαθημάτων προσφέρεται με επιτυχία μέσω τηλεκπαίδευσης.

Της συνεδρίασης της Συγκλήτου προηγήθηκε συνάντηση των προέδρων των τμημάτων με συναδέλφους τους από το Τμήμα Εφαρμοσμένης Πληροφορικής και συνεργάτες του Κέντρου Υπολογιστών και Δικτύων, στην οποία καταγράφηκαν τα βασικά προβλήματα αλλά και οι δυνατότητες των υφισταμένων υποδομών και των διαθεσίμων συστημάτων λογισμικού για χρήση εξ αποστάσεως μεθόδων, τόσο όσον αφορά τη διοικητική λειτουργία του ιδρύματος όσο και την εκπαιδευτική διαδικασία.

Η εξ' αποστάσεως διδασκαλία επιλέγεται με γνώμονα την ελαχιστοποίηση των συνεπειών της κρίσης στο φοιτητικό πληθυσμό με δεδομένους τους περιορισμούς που επιβάλλει ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της επιδημίας σε φοιτητές και διδάσκοντες. Στόχος είναι να διασωθεί το εαρινό εξάμηνο για όλους τους φοιτητές του πανεπιστημίου, αλλά και να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να γίνουν μαθήματα μέσα στο καλοκαίρι.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, η Πρυτανεία θα διασφαλίσει την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας και αρωγής, καθώς και τεχνική και προσωπική συνδρομής σε όποιον χρειαστεί, ευελπιστώντας ότι θα υπάρχει από όλους η ανάλογη αποδοχή και υποστήριξη του εγχειρήματος αυτού.

Οι ημέρες και ώρες διεξαγωγής των τηλεδιασκέψεων συστήνεται να ταυτίζονται με εκείνες του ωρολογίου προγράμματος για την αποφυγή επικαλύψεων. Τα μαθήματα που θα διεξάγονται μέσω τηλεδιασκέψεων θεωρούνται για την τρέχουσα περίοδο ισοδύναμα προς τα μαθήματα με δια ζώσης διδασκαλία και κατά συνέπεια προσμετρώνται στις 13 εβδομάδες διδασκαλίας κάθε εξαμήνου.

πρυτανείαΠανεπιστήμιο Μακεδονίας