Ελλάδα|19.03.2020 18:45

Σύνταγμα, Μοναστηράκι: Αυτοψία στη λαβωμένη από τον κορονοϊό Αθήνα

Τάσος Οικονόμου

Οι περισσότεροι Αθηναίοι έχουν κλειστεί στα σπίτια τους, οι πτήσεις από το εξωτερικό αποτελούν, πλέον, ανάμνηση μίας διαφορετικής εποχής και οι πιο τουριστικές περιοχές της Αθήνας έχουν αδειάσει λόγω της επέλασης του κορονοϊού. Ίσως όχι τελείως, αλλά σίγουρα έχουν σχεδόν αδειάσει, Δεν είναι το ίδιο όπως πριν. Ο φωτογραφικός φακός και το timelapse του κινητού απαθανάτισε το απόγευμα της Πέμπτης 19 Μαρτίου στα τουριστικά στέκια της πόλης.

Κάποιοι κάθονταν και χάζευαν την Ακρόπολη,  μοναχικοί, μερικοί με μοναδική συντροφιά την αγαπημένη τους μουσική έτρεχαν στην Διονυσίου Αρεοπαγίτου και μπροστά από το Ζόναρ, άλλοι πάλι περπατούσαν ανάμεσα στα κλειστά μαγαζιά, στο Μοναστηράκι, αναζητώντας την αίσθηση που αφήνει η αίγλη του παρελθόντος σε σφραγισμένα κτίρια.

Διονυσίου Αρεοπαγίτου

Ακόμα και στην Αδριανού, εκεί όπου συναντιούνται ο πεζόδρομος, τα αρχαία και το πέρασμα του τρένου, τα μαγαζιά ήταν κλειστά και οι περαστικοί λίγοι. Αυτό που σου έμενε ως εικόνα ήταν το τάβλι που έπαιζαν στον ήλιο κάποιοι από τους μικροπωλητές ψηλαφώντας μία ξεχωριστή στιγμή μέσα από μία καθημερινή συνήθεια. 

Σύνταγμα
Σύνταγμα

Μητρόπολη
Μοναστηράκι
Μοναστηράκι
Μοναστηράκι
Μοναστηράκι
Αδριανού

Διονυσίου Αρεοπαγίτου
Διονυσίου Αρεοπαγίτου

ΜοναστηράκιΚορονοϊόςΔιονυσίου ΑρεοπαγίτουΑκρόπολη