Ελλάδα|19.03.2020 21:37

Κορονοϊός: Ελληνίδα που ζει στο Λονδίνο περιγράφει το «τσουνάμι» του ιού

Newsroom

Η δικηγόρος Ελένη Αλεξίου, δικηγόρος που ζει κι εργάζεται στο Λονδίνο, περιγράφει την κατάσταση που επικρατεί στην Βρετανία λόγω κορονοϊού.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open TV τόνισε πως "το συναίσθημα που επικρατεί τα τελευταία 24ωρα είναι αυτό της ανασφάλειας και σύγχυσης. Μετά το χθεσινό δελτίο τύπου της κυβέρνησης ανακοινώθηκαν τα πιο δραστικά μέτρα καθώς αύριο Παρασκευή θα κλείσουν τα σχολεία ενώ περιορίζονται οι συναθροίσεις. Αυτό που φημολογείται επίσης είναι ότι θα επικρατήσει lockdown. Προς το παρόν κάτι τέτοιο κυκλοφορεί στον Τύπο"

"Η πλειονότητα των Βρετανών αρχικά ήταν υπερ της κυβερνητικής γραμμής και οι Βρετανοί δεν έδειξαν κάποια αυτοσυγκράτηση. Ωστόσο όταν είδαν όσα έλεγαν οι εφημερίδες και ο Τύπος γενικότερα ξεκίνησαν να αναρωτιούνται τι γίνεται. Υπήρξε φόρμα ως ερωτηματολόγιο όπου καλούνταν να απαντήσουν εάν θα πρέπει να υπάρξει επίσπευση δραστικών μέτρων" συνέχισε.

"Μέχρι και το πρωί που βγήκα έξω για να πάω στο σούπερ μάρκετ το Λονδίνο δεν θυμίζει μία πόλη έκτακτης ανάγκης" συμπλήρωσε.

Μάλιστα ανέφερε πως "για τα απλά συμπτώματα δεν έχει ληφθεί κάποιο μέτρο. Η συγκάτοικός μου επέστρεψε από ένα ταξίδι - δεν είχαμε περιορισμό στα ταξίδια μέχρι και χθες - ελαφρώς κρυωμένη. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγω από το σπίτι μου" κατέληξε.

ΚορονοϊόςΛονδίνο