Έφεση εισαγγελέα για την αθώωση 67χρονου που παραβίασε μέτρα κατά του κορoνοϊού
NewsroomΈφεση κατά της αθωωτικής απόφασης που έλαβε το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για 67χρονο, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, άσκησε εισαγγελέας Πρωτοδικών.
Ο κατηγορούμενος, υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (sports-cafe) στην περιοχή της Πολίχνης, είχε αθωωθεί χθες, με το δικαστήριο να δέχεται τον ισχυρισμό του ότι η επιχείρηση δεν λειτουργούσε, ούτε ήταν προσβάσιμη σε πελάτες. «Φώναξα έναν τεχνικό κι έναν σιδερά για κάποιες εργασίες εκμεταλλευόμενος το διάστημα της μη λειτουργίας του μαγαζιού», ανέφερε στην απολογία του.
Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, όμως, μελετώντας τη δικογραφία και τα πραγματικά περιστατικά εκτίμησε ότι επρόκειτο περί λανθασμένης απόφασης και ως εκ τούτο άσκησε έφεση. Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου, αυτή τη φορά από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Αντίθετα με την παραπάνω περίπτωση, η εισαγγελική αρχή έκρινε ότι ορθώς αθωώθηκαν οι άλλοι δυο συλληφθέντες για ανάλογες παραβάσεις, μια πωλήτρια φυτών σε λαϊκή αγορά και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων.
- Τα «δίκοπα» επιχειρήματα για το όχι της κυβέρνησης στην Εξεταστική για τις υποκλοπές, η ανησυχία για τον Σαμαρά και η δύσκολη επιστροφή της Τζάκρη
- Το υπουργείο Υγείας ψάχνει πληρώματα στα νησιά για τα ασθενοφόρα - Ο στρατός και η εργασία με «μπλοκάκι»
- «Φωτογραφικές» διατάξεις σε διαγωνισμούς και συγκέντρωση έργων καταγγέλλουν οι μικρομεσαίες τεχνικές εταιρείες
- Crash test η αυριανή συνεδρίαση των «γαλάζιων» βουλευτών - Προσπάθεια της κυβέρνησης να εκτονωθεί η ένταση πριν το συνέδριο