Ελλάδα|20.03.2020 17:27

Έφεση εισαγγελέα για την αθώωση 67χρονου που παραβίασε μέτρα κατά του κορoνοϊού

Newsroom

Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης που έλαβε το αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης για 67χρονο, ο οποίος βρέθηκε κατηγορούμενος για παραβίαση των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κορονοϊό, άσκησε εισαγγελέας Πρωτοδικών.

Ο κατηγορούμενος, υπεύθυνος καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος (sports-cafe) στην περιοχή της Πολίχνης, είχε αθωωθεί χθες, με το δικαστήριο να δέχεται τον ισχυρισμό του ότι η επιχείρηση δεν λειτουργούσε, ούτε ήταν προσβάσιμη σε πελάτες. «Φώναξα έναν τεχνικό κι έναν σιδερά για κάποιες εργασίες εκμεταλλευόμενος το διάστημα της μη λειτουργίας του μαγαζιού», ανέφερε στην απολογία του.

Ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, όμως, μελετώντας τη δικογραφία και τα πραγματικά περιστατικά εκτίμησε ότι επρόκειτο περί λανθασμένης απόφασης και ως εκ τούτο άσκησε έφεση. Υπό αυτές τις συνθήκες, η υπόθεση θα εξεταστεί εκ νέου, αυτή τη φορά από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων. Αντίθετα με την παραπάνω περίπτωση, η εισαγγελική αρχή έκρινε ότι ορθώς αθωώθηκαν οι άλλοι δυο συλληφθέντες για ανάλογες παραβάσεις, μια πωλήτρια φυτών σε λαϊκή αγορά και ένας ιδιοκτήτης καταστήματος γεωργικών φαρμάκων και λιπασμάτων.

δικαστηριαΚορονοϊόςεισαγγελέας