Μπουτάρης: Απαράδεκτα τα επεισόδια
NewsroomΤα επεισόδια και οι καταστροφές που σημειώθηκαν στη Θεσσαλονίκη στις εκδηλώσεις μνήμης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου καταδικάστηκαν στη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης.
Ο δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης στη διάρκεια των ανακοινώσεων σχολίασε ότι «συνελήφθησαν παιδιά ηλικίας 16 έως 17 ετών. Καλά κατέβηκαν στη διαδήλωση, αλλά να βάλουν φωτιά στο εργοτάξιο του Μετρό και στη Θεολογική Σχολή είναι επιεικώς απαράδεκτο. Δεν γίνεται να συνεχιστεί αυτό. Καίνε κάδους, χαλάνε βιτρίνες και πεζοδρόμια. Επικρατεί ανομία που δεν είναι αποδεκτή» ανέφερε ο δήμαρχος.
Εκ μέρους της μείζονος αντιπολίτευσης, ο Σταύρος Καλαφάτης ζήτησε από τους συναδέλφους του να καταδικάσουν τα επεισόδια. «Κατέκαψαν τον κόσμο και κατέστρεψαν τη Θεολογική Σχολή, έκαψαν τον πανεπιστημιακό χώρο. Θα πρέπει να το καταγγείλουμε. Να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας; Όπως καταδικάζουμε κάθε μορφής βία θα καταδικάσουμε κι αυτό. Έχουν προνόμιο να μπαίνουν και να καίνε; Υπάρχουν καλά και κακά επεισόδια;», αναρωτήθηκε.
Η Ρία Καλφακάκου, επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» τόνισε ότι «δεν είναι λύση μόνο η αστυνομία. Δεν θεωρώ ότι υπήρχε η αιτία για να προκαλέσουν τέτοιες εκτεταμένες καταστροφές τόσο μικρές ομάδες».
Από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», ο Γιάννης Δελής υποστήριξε πως «κάθε χρόνο ζούμε έναν περίεργο θεσμό, την αναβίωση των λεγόμενων "κουκουλοφόρων". Μια χαρά κρατούν και εξυπηρετούν αυτούς που τα καταγγέλλουν και αυτούς που συμμετέχουν».
Ο Κωνσταντής Σεβρής, από την παράταξη «Μένουμε Θεσσαλονίκη», είπε ότι «η λογική των λίγων για καταστροφή της δημόσιας περιουσίας όχι μόνο είναι λανθασμένη», αλλά «αντιθέτως προκαλεί το αίσθημα στην κοινωνία για μεγαλύτερης έντασης καταστολή».
- Επεισόδια με μολότοφ και χημικά στο κέντρο της Αθήνας στην πορεία στη μνήμη του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου
- Τραγωδία ανοιχτά της Κρήτης: Ναυάγιο με 18 νεκρούς μετανάστες
- «Η ΕΕ πρέπει να καταργηθεί»: Ο Έλον Μάσκ εκτοξεύει απειλές προς την Ευρώπη μετά το πρόστιμο μαμούθ στο Χ
- Όταν μια cult μπύρα γίνεται ακριβή συνήθεια: Το φαινόμενο Guinness και ο παράγοντας Gen Z